Web Analytics

Veteranii serviciilor secrete au dezvelit o cruce-monument la Pitești, în memoria celor care au activat pe ”frontul nevăzut”

de | 14.09.2022 14:35 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Astăzi, de Ziua Crucii, la capela militară de la cimitirul ”Sfântul Gheorghe” din Pitești a fost dezvelit un monument comemorativ închinat militarilor care au activat pe ”frontul nevăzut”, în activitatea de apărare a valorilor fundamentale ale României. Au fost de față cadre militare în rezervă ale SRI, SIE și ale Direcției de Informații Militare din mai multe județe ale țării, reprezentanți ai asociațiilor de rezerviști ai MApN, MAI, precum și membri ai Asociației ”Cultul Eroilor Regina Maria”.

Citește și: Dreptatea umblă şi pe la Piteşti cu capul spart şi cu maşina vandalizată

După intonarea Imnului de Stat și după o slujbă de pomenire oficiată de un sobor de preoți, a fost dezvelită troița-monument, creată, cu binecuvântarea ÎPS Calinic, arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, de extraordinarul meșter popular Ion Rodoș, din Nucșoara, la inițiativa colonelului în rezervă Dumitru Șovar, președinte al Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere (ACMRR) din Argeș.

În cuvântul său introductiv, amfitrionul acestui eveniment, col. rez. Dumitru Șovar, a spus că ”inițiativa noastră derivă din datoria pe care, noi, veteranii serviciilor de informații secrete române, o avem față de atîtea generații de luptători  pe frontul nevăzut, care au apărat vatra și neamul într-un permanent război informațional. (…) Este un gest firesc, camaraderesc și uman, de a aduce acest pios omagiu  celor care au utilizat arma informației pentru a cunoaște, preveni și contracara amenințările la adresa națiunii române”. Au urmat alte luări de cuvânt, printre care și cea a generalului de brigadă (rez.) Ion Stoica, vicepreședinte al Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, apoi depuneri de coroane de flori.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *