Web Analytics

Deputatul Drăghici a rămas fără permis 90 de zile

de | 16.10.2015 07:32 | Actualitate

 

Fost pilot de curse, deputatul Mircea Drăghici a crezut că are și imunitate… rutieră și a călcat tare pedala de accelerație pe drumul care face legătura între Piteşti şi Curtea de Argeş.

Deputatul Mircea Drăghici, chestor al Camerei Deputaţilor şi consilier al premierului Victor Ponta, se afla la volanul unui Mitsubishi în comuna Băiculeşti. Maşina sa a trecut ca fulgerul pe lîngă aparatul radar, care a înregistrat o viteză de 106 kilometri la oră. Poliţiştii Formaţiunii Rutiere din cadrul Poliţiei Curtea de Argeş i-au făcut semnal de oprire şi l-au tras pe dreapta de deputat. I s-a adus la cunoştinţă viteza cu care rula, iar parlamentarul nu a reacţionat. Oameni legii nu s-au lăsat influenţaţi de funcţia lui Mircea Drăghici şi au făcut exact aşa cum prevede regulamentul rutier: i-au reţinut permisul parlamentarului pentru 90 de zile şi i-au aplicat o amendă în valoare de 945 lei, din cauză că a depăşit viteza regulamentară cu peste 50 de kilometri la oră în localitate.

Dacă doreşte să îşi recupereze permisul mai devreme de 90 de zile, deputatul va trebui să dea un examen la Serviciul Rutier Argeş şi, dacă va trece testul, ar putea obţine o reducere a perioadei. O altă posibilitate ca să îşi mai poată prelungi dreptul de a conduce este aceea de a contesta în instanţă procesul-verbal întocmit de oamenii legi, iar pînă se va tremina procesul, va putea circula în baza unei dovezi.

 

D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii