Web Analytics
scris miercuri, 30.11.2022

Deputatul Bălăşoiu, răzbunat de premierul din Luxembourg

Deputatul Aurel Bălășoiu s-ar fi simțit răzbunat dacă ar fi fost la Strasbourg, la ședința festivă prilejuită de împlinirea a 70 de ani de existență a Parlamentului European. Invitat să vorbească, alături de alți doi șefi de guverne din state care găzduiesc sedii al PE, Belgia și Franța, premierul gay din Luxembourg, Xavier Bettel, a avut un discurs care ar fi mers la inima alesului argeșean Bălășoiu. Cităm un fragment: ”În timpul celui de-al doilea război mondial, eu n-aș fi avut dreptul să trăiesc, fiindcă sunt liberal, de origine evreu și căsătorit cu un homosexual. Și iată, astăzi, mă aflu în fața dvs, șefi de guverne și europarlamentari, și am dreptul să vorbesc”.

Deputatul Bălăşoiu, răzbunat de premierul din Luxembourg

Se știe că premierul Luxembourgului s-a căsătorit în 2015 cu partenerul de viață belgian, arhitectul Gauthier Destenay, devenind astfel primul lider din Uniunea Europeană care se căsătoreşte cu o persoană de acelaşi sex. Iar la nuntă a participat și premierul Belgiei. Revenind la discursul din PE al prim ministrului Bettel, nimeni n-a vociferat sau huiduit, deși în sala de plen se afla o majoritate heterosexuală covârșitoare. Nu știu cum ar fi fost la noi în Parlament, însă la Strasbourg, raportat la orientarea sexuală a fiecăruia, toleranța și diversitatea sunt valori asumate. De exemplu, profesorul polonez Legutko, parlamentar ultraconservator din grupul euroscepticilor, a fost huiduit, atunci când a atacat Parlamentul European, despre care a spus că ”a făcut mult rău Europei” sau că ”Parlamentul a infectat Europa cu spiritul său partizan și că a devenit o mașină politică a stângii”. Iar replica Robertei Metsola, președintele Parlamentului European, nu s-a lăsat așteptată: ”Faptul că v-ați spus punctul de vedere, liber și neîngrădit, tocmai asta demonstrează, domnule profesor Legotka, că PE este o instituție democratică”.

Citește și Deputatul Aurel Bălăşoiu, după scandalul sexual: „Dumnezeu va da o furtună şi îmi va spăla faţa”

Am amintit doar două secvențe despre cum funcționează Parlamentul European, trăite de mine în deplasarea la Strasbourg, unde am fost invitat împreună cu alți trei ziariști, de la TVR, Radio România Actualități și Aleph News. Altfel, mulți, foarte mulți ziariști prezenți la Parlamentul European. Iar Centrul de presă organizat ca la NASA, multimedia și pe două etaje. Însă n-am putut să nu observ că în vreme ce românii erau doar patru, delegația de presă din Polonia număra câteva zeci de jurnaliști la ședința din ziua festivă, la fel și cea croată, cu foarte mulți reprezentanți. Ține într-un fel și de atitudinea, comoditatea sau dezinteresul nostru față de o lume/instituție care ne hotărăște direcția de țară. Stăm bine, în schimb, la paza Parlamentului European. Aproape la fiecare intrare sau filtru de siguranță era un român. E bine și așa…!

Citește și Jihadul s-a amânat. Aurel Bălășoiu, invitat la „nunta de argint”a primarilor

Citește și Alina Gorghiu va iniția o petiție dacă deputatul Bălășoiu nu-și va da demisia din Parlament

Distribuie!

1 Comentariu

  1. In afara e faptul ca ai vrut sa te lauzi ca ai fost in Parlamentul european, ce ai vrut sa spui si sa demonstrezi? Pe bune, nu vreau sa fiu nesimtit cu tine, dar care dracului este mesajul aceste ciorbe de text? Incerc sa fac legatura cu poponarul (sau pedofilul ala, ce-o fi el!) de Balasoiu, dar nu se leaga nimic…

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită