Web Analytics

Jihadul s-a amânat. Aurel Bălășoiu, invitat la „nunta de argint”a primarilor

de | 27.10.2022 18:49 | Actualitate, Home

„Ne-ar trebui o mie de ani să reclădim ce-am sfărâmat, aseară, cu despărțirea noastră”…Vin dinspre Craiova, sunt destul de „cocoloșit”, cobor din „ocazie” fluturându-i șoferului legitimația mea de poet. Nu am chef să mor călcat de un camion prin Albota, așa că sar șantul și …dă-i spre Pitești. La un moment dat, mașini scumpe, de parcă ar fi fost calești de aur, se îngrămădesc pe un drum îngust care duce la…Papillon. Nu îmi dau seama ce se petrece, dar înțeleg repede dintr-un mesaj că e „nunta de argint” a Asociației Primarilor, „stârnită” în urmă cu 25 de ani de „ducele de Albota”, din câte știu, la ideea lui Tudor Pendiuc – o înfrățire în care au crezut de la început 25 de ani, în care, unii dintre aleși s-au prăpădit, alții au renunțat, iar alții s-au învechit și au devenit mai ceva decât coniacul, ajungând la opt stele.

Este ora 13,40 încep să sosească „nuntașii”. Oameni care, ne place sau nu ne place, și-au înflorit comunele. Personajul principal este „ducele de Albota”- președintele. Mașini scumpe, băuturi fine, ținute care mai de care, ceasuri scumpe și mai puțin scumpe. Una peste alta, o alergare de semne care denotă seriozitate.

Toate încep din mers. Se face liniște în sală iar, rând-pe-rând, cei peste 70 de primari sosiți, din cei 103, ajung în fața oficialilor care le înmânează diplome și trofee. Să nu uit…printre invitați ăi remarcăm pe fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, fostul prefect Ion Cârstoiu, foști primari, printre care Titi „Flocea”, de la Rucăr, senatori și deputați. Printre ei și fostul primar de la Rociu, Aurel Bălășoiu. Îmi trece prin minte că se va găsi unul să „spintece curca” și să declanșeze „Jihadul”. Mă înșel amarnic, oamenii se salută, unii mai pigulesc din ecleruri, alții trag la țigări sorbind din cafeluță, absolut nimeni nu se arată ostil.

Citește și Primarul Ion Dumitru, reconfirmat în funcția de președinte al PSD Albota

Registrul meu gazetăresc îmi dă un brânci și mă aduce cu picioarele pe pământ. Se dau încă diplome. Printre premianți și două doamne primărițe. Nu sunt pesediste. Iar n-am de lucru și aprind încă un foc. Îmi place împăcarea. Îi șoptesc Simonei Bucura cum că două doamne, de la partide diferite fiind, primărițe, își doresc o fotografie cu ea – deputatul Simona Bucura. Doamnelor primărițe le-am spus, tot în taină, că Simona își dorește foarte mult o fotografie cu dumnealor- „dușmancele”. Îmi iese totul „ca la carte”. Zâmbind, și cu inima „pe tavă”, cele trei doamne pozează pentru Jurnal. Evenimentul curge, primarii se aplaudă între ei și, din când în când, mai trimit câte o „chiftea” în direcția „ducelui”- care poate lua, oricând, locul lui Măruță la ProTv. Dar nici cu „ducele” nu mi-e rușine. Îl invită la microfon pe domnul Boncoi „ nu mai e primar, dar îl respectăm că a fost cu noi în străinătate și l-am ținut pe pastile”. Printre mese, fete frumoase care împart în stânga și în dreapta fripturi imperiale. Undeva la o fereastră, un pic golănește și aproape needucați, cei de la Dârmănești și Aninoasa. Alte diplome, alte cuvântări. Vorbește Constantin Nicolescu: „Să nu uitați de foștii primari, de cei care au fost înaintea voastră. Mai chemați-i și vă mai consultați și cu ei. Uneori ni se pare că le știm pe toate”. Nu există lăutari și nici animatori. Primarii glumesc între ei.

27 octombrie, 2022, la Papillon, între Albota și marginea lumii.

„Jihadul” s-a amânat și nici nu întrevăd să se întâmple pentru că 78 de primari, senatori, deputați și alți musafiri au demonstrat, încă o dată, că dintre toate distanțele lui Dumnezeu, cea mai grozavă este OMENIA.

Florian Silișteanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *