Web Analytics

Deputaţii au aprobat propunerea legislativă privind unele măsuri pentru studierea istoriei evreilor şi a Holocaustului

de | 3.11.2021 12:42 | Actualitate, Politica si Administratie

Deputaţii au aprobat. în plenul de miercuri, propunerea legislativă privind unele măsuri pentru studierea istoriei evreilor şi a Holocaustului, care prevede introducerea unei discipline şcolare cu acest obiect în planurile-cadru ale învăţământului liceal şi profesional.

CITEȘTE ȘI: Transalpina va rămâne deschisă circulației rutiere și iarna, pe tronsonul Obârșia Lotrului -Curpăt

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, precum şi a Legii nr.174/2019 privind înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România.Intervenţiile legislative vizează introducerea disciplinei şcolare „Istoria Evreilor. Holocaustul‟ în planurile-cadru ale învăţământului liceal şi profesional, parte a trunchiului comun, respectiv instituirea şi acordarea premiului Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România.

CITEȘTE ȘI: Şase deputaţi liberali au anunţat în plen că părăsesc grupul parlamentar al PNL

Proiectul de lege a fost adoptat cu 270 de voturi „pentru”, opt „împotrivă”, 25 de abţineri şi trei deputaţi nu au votat. Camera Deputaţilor a aprobat propunerea de lege, în calitate de prim for sesizat, Senatul fiind decizional.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii