Web Analytics

Transalpina va rămâne deschisă circulației rutiere și iarna, pe tronsonul Obârșia Lotrului -Curpăt

de | 2.11.2021 23:33 | Actualitate, Economie, Turism

 

Tronsonul din Drumul Național 67 C (Transalpina) cuprins între km. 59+800 (Obârșia Lotrului) și km. 67+400 (Curpăt) va rămâne deschis circulației rutiere și pe perioada iernii.

Citește și: Dramă fără margini în familia elevei moarte la liceul din Costeşti / Părinţii nu-şi revin şi merg la cimitir să dea la o parte ţărâna de pe mormântul fetiţei

Decizia a fost luată după consultări între Instituția Prefectului Vâlcea și Instituția Prefectului Alba, pentru a facilita accesul turiștilor și nu numai către stațiunile montane din cele două județe.

A fost semnat și un protocol între direcțiile regionale de drumuri și poduri Craiova și Cluj, în vederea menținerii acestui sector de drum în stare de viabilitate și pe perioada sezonului rece, când șoseaua Transaplina este, de regulă, închisă.

Se va circula doar pe timpul zilei

Este pentru prima dată de la deschiderea acestei șosele montane, printre cele mai spectaculoase din România, când Drumurile Naționale deszăpezesc și permit circulația pe timpul iernii pe un traseu destul căutat de iubitorii muntelui.

„Chiar dacă se va circula doar pe timpul zilei, sunt convins că turiștii vor găsi utilă această variantă de a ajunge în stațiunile montane din munții Parâng, pentru a schia sau pentru relaxare, practic drumul de la Alba Iulia sau Șebeș către Voineasa fiind cu peste 100 de kilometri mai scurt decât varianta pe Valea Oltului.

Citește și: A fost incendiată maşina Codruţei Mercea, achitată în dosarul „Podul Căteasca”, fost director în CJ Argeș

Este un prim demers pe care l-am făcut pentru a dezvolta turismul din Vâlcea și pe timpul iernii și îmi exprim speranța că în următorii ani se vor găsi și soluțiile ca pe toată șoseaua Transalpina să se poată circula măcar pe timpul zilei tot timpul anului”, a precizat prefectul județului Vâlcea, Sebastian Fârtat.

Citește mai departe pe Presshub.ro, platforma jurnaliștilor în serviciu public

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii