Web Analytics
scris joi, 20.07.2023

Denunţuri penale pentru introducerea în fals de date şi informaţii în sistemul Sumal 2.0

În trimestrul al doilea, Garda Forestieră Argeș a efectuat 35 controale privind respectarea normelor regimului silvic. În urma verificărilor au fost aplicate un număr de 37 sancțiuni contravenționale în valoare de 142.000 lei, fiind confiscată fizic cantitatea de 20,79 mc materiale lemnoase și confiscată valoric cantitatea de 32,52 mc (cu o valoare de 14677,39 lei).

Denunţuri penale pentru introducerea în fals de date şi informaţii în sistemul Sumal 2.0

Sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea tehnologiilor de exploatare, neefectuarea fotografiilor corespunzătoare transportului de materiale lemnoase de către transportatorii înregistrați în sistemul SUMAL, nefolosirea/oprirea receptorului GPS al dispozitivului pe care este instalată aplicația sumal 2.0, pe toată durata transportului materialelor lemnoase cu autovehicule, pentru deținerea de materiale lemnoase fără documente legale de proveniență, pentru efectuarea transportului de materiale lemnoase fără documentele prevăzute de lege.

Cu acest prilej au fost constatate 5 infracțiuni silvice și au fost transmise denunțurile penale către parchetelele de pe lângă judecătoriile competente teritorial (reducere fond forestier, tăieri ilegale de arbori, furt de materiale lemnoase precum și fals informatic – introducerea în fals de date și informații în sistemul informațional integrat de urmărire a trasabilității materialelor lemnoase Sumal 2.0). Din totalul acțiunilor de control privind respectarea regimului silvic, efectuate în trimestrul II al anului 2023 pe raza județului Argeș, un număr de 12 controale au fost efectuate împreună cu reprezentanții IPJ Argeș – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol – Serviciul Ordine Publică sau ai secțiilor de poliție rurală din cadrul IPJ Argeș.

Citește și Ce spune Garda Forestieră după tăierile din Pădurea Trivale

Citește și Ocolul Silvic Vidraru a făcut împăduriri la Molivişu imediat după ce Garda Forestieră a constatat defrişări ilegale pe aproape un hectar

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...