Web Analytics

Ce spune Garda Forestieră după tăierile din Pădurea Trivale

de | 24.11.2022 12:50 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Recent, mai multe tăieri de arbori au avut loc în Pădurea Trivale, iar cetățenii Piteștiului au tras un semnal de alarmă pe o rețea de socializare. Sorin Balaș, șeful Ocolului Silvic Pitești, ne-a declarat, în articolul din ediția trecută, că tăierea este autorizată și că Garda Forestieră va face un control, ceea ce s-a și întâmplat pe 15 noiembrie a.c.. Controlul a fost efectuat împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, la solicitarea Gărzii Forestiere Ploiești.

Jurnalul de Argeș a luat legătura cu Garda Forestieră, care ne-a transmis rezultatele controlului și măsurile luate. S-a constatat faptul că Ocolul Silvic Pitești din cadrul Direcției Silvice Argeș a constituit, în baza prevederilor amenajamentului silvic, două acte de punere în valoare, localizate în Pădurea Trivale, care au fost autorizate la exploatare către OS Pitești și către un operator economic profesionist, ambele fiind atestate pentru a efectua lucrări de exploatare.

„În urma controlului efectuat în temeiul instrucțiunilor aprobate prin Ordinul ministrului Mediului și Pădurilor nr. 1540/2011, cu modificările și completările ulterioare, privind termenele, modalitățile și perioadele de colectare, scoatere și transport al materialului lemnos, nu au fost constatate nereguli privind activitatea de exploatare desfășurată în parchetele de exploatare menționate”, se arată în răspunsul trimis de Garda Forestieră Ploiești. Garda mai precizează că s-a găsit, totuși, un transportator care circula cu 2,23 mc lemn de foc de esență salcâm, fiind un volum mai mare de lemne decât cel prevăzut, de 20 mc/an/ha. Persoana fizică a primit sancțiune contravențională conform legii și s-a aplicat și măsura privind confiscarea valorică a lemnelor.

Citește și Pe principiul „câinii latră, ursul merge”! Abia după ce a trecut vara, au demontat cortul de nunţi construit fără autorizaţie în Pădurea Trivale

Citește și Avem rechizitoriul primului caz de răspundere penală pentru tăieri din Pădurea Trivale

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *