Web Analytics
scris miercuri, 04.10.2023

Demonstraţia lui Tony Resta la Koket Pub. Italianul din Top 10 pizzeri din lume a preparat 4 tipuri de Napoletana la Câmpulung

Italianul Tony Resta, nominalizat în top 10 pizzeri din lume la Campionatul de pizza de anul acesta de la Rimini, a oferit săptămâna trecută, la Koket Pub din Câmpulung Muscel, o demonstrație de lucru cu degustare. Evenimentul gastronomic a încântat papilele gustative ale invitaților puși la grea încercare de a alege dintre patru tipuri de pizza napoletană de la „mama ei”, cum se spune, pe cea mai bună. După ce a asudat câteva ore bune în fața cuptorului și apoi a servit personal la mese invitații, a doua zi, maestrul s-a bucurat de excursii în zonele montane turistice ale județului. Încântat de cele văzute, Tony a promis să revină cât mai curând pentru un proiect de formare profesională, mult așteptat de cei tineri dar și de proprietarii de pizzerii și pub-uri din Argeș care au nevoie de mână de lucru specializată.

Demonstraţia lui Tony Resta la Koket Pub. Italianul din Top 10 pizzeri din lume a preparat 4 tipuri de Napoletana la Câmpulung

Citește și Taxele și impozitele locale se vor majora cu 13,8% în 2024

L-au impresionat peisajele, dar și dezvoltarea la care a ajuns România

Am profitat, confirmându-vă că am și degustat pizza făcută de Tony, care este cea mai bună, nu doar din România, ci și din Italia, și l-am tras de limbă pe italian despre ingredientele secrete folosite la preparare. Acesta ne-a spus că este vorba despre produse naturale din sudul Italiei, din Puglia, zona natală, dar și din Calabria și Campania, respectiv făină nerafinată, roșii San Marzano, măsline lecine cărnoase și suculente, mozzarela bufala din lapte proaspăt de bivoliță și ulei de măsline fabricat în casă. Și, desigur, multă…pasiune.
Bine, bine, nouă ne-a plăcut pizza lui, dar l-am întrebat și ce i-a plăcut lui la noi. Iar el ne-a răspuns că peisajele și românii care sunt persoane serioase, disponibile și muncitoare, însă a adăugat că l-a impresionat și evidenta dezvoltare din România la care, drept vorbind, nu se aștepta.

Tony este din Brindisi și a venit în Argeș la invitația fostului consilier județean Leonard Soare, care, de-a lungul timpului, a reprezentat legislativul județean, dar a condus și o asociație care a derulat zeci de proiecte europene, în special pe partea de înfrățire.

Citește și Concluziile lichidatorului uzinei ARO: „Eşecul privatizării este evident în condiţiile în care nu s-a evitat insolvenţa”

Citește și A recunoscut delapidarea de 675.000 lei. Ionuţ Popescu, fostul economist de la ADIA, a făcut acord cu procurorii

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *