Web Analytics

Demisii şi plecări de la Spitalul Câmpulung

de | 10.09.2020 13:24 | Dezvăluiri

Menținerea unității medicale ca spital suport Covid și luarea la puricat a unor acte și fapte derulate în acest an au făcut ca, în ultimul timp, Spitalul Municipal Câmpulung să traverseze o nouă perioadă agitată. Managerul Nicolae Alexe încă este suspendat în baza acțiunii în instanță întreprinse de Prefectură, iar doi membri ai Comitetului Director au demisionat din funcții, preconizându-se și pensionarea celui de-al treilea component al structurii de conducere care acum îl are pe Grigore Stănescu ca manager interimar.
Asistenta Aida Cheche a părăsit funcția de director de îngrijiri fără a prinde un an de mandat, iar directorul medical doctor Iuliana Podea a renunțat, de asemenea, la postura de membru al Comitetului Director al Spitalului. Aceasta din urmă este medic chiar la Secția Boli Infecțioase. Doi medici au părăsit spitalul, iar motivul ține în special de atributul acestuia de unitate destinată cazurilor de infectare cu Covid-19. Un atribut care a început să deranjeze din ce în ce mai mult, în condițiile în care peste o sută de mii de musceleni sunt nevoiți să ia calea Piteștiului sau a Bucureștiului pentru a se căuta de sănătate. Numărul celor internați – suspecți sau infectați cu noul coronavirus – a scăzut la jumătate față de acum o lună, întâlnindu-se situații în care secții extrem de solicitate înainte de pandemie, precum Obstetrică-Ginecologie, Cardiologie, Chirurgie și Medicală, să fie ocupate doar de doi-trei pacienți Covid. Pacienți care pot fi internați și la Psihiatrie, în pavilion separat de corpul central al spitalului, acolo unde poate fi găsit și liderul de sindicat Gabriel Eana, cel care, înainte de a fi afectat de noul coronavirus, a testat dorința cadrelor medicale muscelene de a fi active într-un spital suport Covid.

O petiție de revenire la activitatea normală a Spitalului Câmpulung adună sute de semnături pe zi

Medicul Andrei Aron, fost manager interimar al Spitalului Municipal Câmpulung în timpul stării de urgență, a inițiat pe 5 septembrie o petiție online cu titlul ”Redați muscelenilor Spitalul Municipal!”. Și este un demers ca niciun altul, raportându-ne la comportamentul muscelenilor în asemenea cazuri, în sensul că adună peste două sute de semnături pe zi. Și nu semnează orice muscelean nemulțumit de faptul că pentru o căpușă a trebuit să se ducă la un spital din Pitești, ci și cadrele medicale de la Municipal, polițiști, profesori, oameni de afaceri, candidați la alegerile locale.
”Spitalul Municipal Câmpulung (…) era trecut doar cu Secția Boli Infecțioase și Maternitate ca suport COVID-19, apoi hotărârea CJSSU Argeș a inclus și întreg corpul central ca suport pentru bolnavii de COVID-19 cu comorbidități (…), «scăpând» astfel vigilenței autorităților doar pavilionul cu Psihiatria, Oftalmologia și Oncologia. Prin urmare, toți bolnavii care au avut nevoie de servicii medicale în perioada pandemiei au fost nevoiți să se deplaseze cel puțin 40 km spre Pitești sau Curtea de Argeș, doar bolnavii cu cancer mai putând beneficia de chimioterapie la Câmpulung. Dar a căzut și această insulă de normalitate, deoarece MS, la propunerea DSP Argeș, a dispus includerea compartimentului Psihiatrie ca suport COVID-19, desconsiderând recomandările șefului DSU de a organiza pavilioane pentru a trata acești bolnavi în spitalele de psihiatrie, așa cum se face în alte județe. În concluzie, niciun bolnav din Câmpulung și împrejurimi nu se mai poate trata la niciun spital din Câmpulung, deși orașul are două, inclusiv cel de pneumoftiziologie tratând exclusiv bolnavi cu COVID-19. Această situație gravă, fără precedent, se întâmplă din cauza lipsei de implicare a autorităților locale, dar și a conducerii spitalului. Cerem Ministerului Sănătății reevaluarea situației spitalelor din Câmpulung-Muscel, redând măcar corpul central bolnavilor non-COVID, pentru că în joc sunt sănătatea și viața a aproape 120.000 de români ce depind de aceste spitale”. Acesta este, pe scurt, textul petiției.

Chirurgul Mădălin Iordache: ”Un primar slab şi compromis de viciile lui a dus la acest deznodământ”

Printre semnatari se regăsește medicul chirurg Mădălin Iordache (foto), unul dintre liderii de opinie din cadrul spitalului. ”M-am săturat să fiu solicitat să ajut bolnavii non-COVID și să le spun că la spitalul nostru nu se poate”, a transmis acesta.
Șeful Secției Obstetrică-Ginecologie, acolo unde a activat asistenta medicală răpusă de noul coronavirus, este și el un susținător al revenirii la normal.
”Consider că s-a făcut o mare greșeală când a fost ales spital suport. Un spital de 400 paturi, fără posibilitatea de a asigura circuite optime, care deservește aprox. 120.000 de persoane, nu poate fi scos din circuit. O conducere catastrofală, un primar slab și total compromis de viciile lui au dus la acest deznodământ. Nimeni nu a socotit câți morți au fost din bolnavii cronici care nu au mai beneficiat de tratamentele din spital. A vorbit cineva cu bolnavii care trebuia operați și care nu au mai avut curaj să meargă în altă parte? A vorbit cineva cu femeile gravide care au născut nu se știe pe unde? Mulțumim conducerii spitalului, mulțumim primarului urbei, mulțumim factorilor de decizie din oraș! Să mergeți cu încredere la vot, căci toți cei enumerați mai sus vă vor vota. Halal vouă!”, a transmis doctorul Năstase.
Iar Tabita Stănoiu, reprezentantă a Colegiului Medicilor România, a comentat: ”Sunt medic de familie și zilnic mă confrunt cu pacienți care au nevoie de îngrijiri și investigații în unități specializate”.

Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii