Web Analytics

Declaraţii de comă ale pesediştilor după ce au pierdut alegerile

de | 28.11.2019 14:35 | Politica si Administratie

# Ion Georgescu: „Cred că a fost o problemă de anumiţi curenţi” # Gheorghiţă Boţârcă: „N-ai avut alifie! Asta e!” # Cristian Gentea: „Mi se pare senzațional că am luat 33.500 voturi la Pitești în condițiile în care a candidat Dăncilă”

PSD e la podea în Argeș, după ce a pierdut în turul al doilea al alegerilor prezidențiale în fața PNL. În judeţul nostru, Klaus Iohannis (candidatul PNL) a obţinut 52,19% din voturi, iar Viorica Dăncilă, candidata PSD, a obţinut 47,81%.
PSD a pierdut în toate cele șapte oraşe din județ, ceea ce reprezintă un serios semnal de alarmă pentru social-democraţi pentru alegerile locale și parlamentare din 2020. Iar diferențele cu care Klaus Iohannis a câștigat în fața Vioricăi Dăncilă au fost mari în șase dintre cele șapte orașe, cu excepția orașului Costești, singurul cu primar PNL și unde PSD s-a apropiat la doar nouă voturi:
– Pitești: Klaus Iohannis – 56,94%; Viorica Dăncilă – 43,06%
– Câmpulung: Klaus Iohannis – 54,13%; Viorica Dăncilă – 45,47%
– Curtea de Argeș: Klaus Iohannis – 55,5% ; Viorica Dăncilă – 44,5%
– Costești: Klaus Iohannis – 50,1%; Viorica Dăncilă – 49,9%
– Mioveni: Klaus Iohannis – 57,79%; Viorica Dăncilă – 42,21%
– Topoloveni: Klaus Iohannis – 55,49 %; Viorica Dăncilă – 44,51
– Ștefănești: Klaus Iohannis – 58,48%; Viorica Dăncilă – 41,52%.
Cu excepția comunei Băbana, PNL a câștigat în toate localitățile limitrofe Piteștiului, inclusiv în comune considerate fiefuri PSD precum Albota și Bascov.
Cea mai puternică redută a PSD rămâne sudul județului, unde, din 20 de localități coordonate de vicepreședintele CJ Argeș, Ion Mânzână, în 16 localități a câștigat Viorica Dăncilă (toate cele 16 comune au primari PSD), iar în alte patru (unde primarii au fost liberali) scorurile au fost foarte strânse.
Am stat de vorbă cu coordonatorii PSD din cele șapte orașe pentru a ne explica înfrângerea social-democraților.

Georgescu: „Sper să le fie mai bine”

Ion Georgescu, primar Mioveni: ”Este voința poporului. Sper să le fie mai bine. Nu știu dacă a fost neapărat problema de PSD. Cred că a fost problema de anumiți curenți. Eu respect dorința alegătorilor și sper că le va fi mai bine în următorii cinci ani”.

Gentea: „Mie mi se pare senzațional. Am luat 33.500 voturi la Pitești în condițiile în care a candidat Dăncilă”

Cristian Gentea, președintele PSD Pitești: ”43% nu mi se pare un procent mic, când eu am fost singur la Pitești, iar cei de la USR și PMP au votat pentru Iohannis. Ceilalți au fost toți. Am luat 33.500 de voturi la Pitești în condițiile în care a candidat Dăncilă. Mie mi se pare senzațional. Eu sunt liniștit cu 43%, pentru că în vara viitoare nu mai candidează Dăncilă aici, la Pitești. Echipa PSD de la Pitești a fost mai implicată ca niciodată. La Craiova, PSD a avut 38%, nu cred că la Pitești se putea mai mult”, ne-a declarat Cristian Gentea.

Panțurescu: „Asta și-a dorit electoratul”

Constantin Panțurescu, primar Curtea de Argeș „Asta și-a dorit electoratul, până la urmă e opțiunea fiecăruia. Asta a fost voința electoratului. Așa s-au manifestat, a fost dreptul lor, drept constituțional, fiecare votează cum îi dictează conștiința”, a explicat primarul de la Curtea de Argeș înfrângerea PSD.

Țâroiu: „Dacă dăm jos listele suplimentare, noi am câștigat la Câmpulung”

Liviu Țâroiu, primar Câmpulung: „Dacă dăm jos pe cei înscriși pe listele suplimentare, care, binențeles, n-au venit să voteze Dăncilă în Câmpulung, noi am câștigat la Câmpulung. Dacă se dau jos voturile după listele suplimentare, câștigă Dăncilă cu 40-50 de voturi în plus față de Iohannis. Poate fi un grad de nemulțumire, poate fi și persoana neagreată, nu pot să spun mai mult. Deocamdată, eu știu că la europarlamentare a câștigat PSD-ul în Câmpulung. Şi faptul că Mircea Diaconu ne-a luat o serie întreagă de voturi din zona noastră (în turul 1 al alegerilor prezidențiale, n. red.), fiindcă el e un muscelean, un iubit al zonei, şi atunci am pierdut puțin din numărul de voturi. Am recuperat o parte din ele în turul 2, dar nu totul. Sincer, mă așteptam să fie diferență mai mare în favoarea lui Dăncilă, dar n-a ieșit așa. Vom vedea ce se va întâmpla mai departe, sigur la locale și parlamentare vor fi alte scoruri”.

Velcea: „Sunt fără cuvinte. Nu mă așteptam la o diferență atât de mare”

Nicolae Velcea, deputat și șef PSD Ștefănești: „Ce pot să vă spun e că am (în Ștefănești, n. red.), față de primul tur, 1143 de voturi pentru PSD. Acum, de unde au venit aceste voturi, se datorează schimbării de poziție de la domnul Diaconu, în urma campaniei, nu pot să vă spun, e o chestie pe care vrem să o discutăm. Eu vă spun din teren, oamenii au fost de partea noastră, marea parte a cetățenilor, însă una este ceea ce discuți cu fiecare în parte și alta este când dai ștampila și iei o decizie. Sincer, nu, nu mă așteptam la o diferență atât de mare. Sunt fără cuvinte”.

Boțârcă: „N-ai avut alifie! Asta e!”

Gheorghiță Boțârcă, primar Topoloveni: ”Eu nu mai comentez la nivel local, pentru că același scor este și la nivel de țară. Mesajul nu a mai fost atât de puternic pe plan local, ca să învingi mesajele la nivel de țară. Acest scor a fost și la europarlamentare și în primul tur. N-am avut o victorie… La europarlamentare am avut noi victorie, că am avut noi 30 și ceva la sută și ei au avut 20%. Nu mai îmi explic nimic! Partea asta de manipulare la vremea asta este extraordinar de puternică. N-ai ce să faci! Nu s-a găsit soluția. N-ai avut alifie! Asta e! Asta vrea lumea, asta facem”.

Daniel Stancu, preşedinte PSD Costeşti: „Şi vremea a contat în acest rezultat”

Daniel Stancu, șef PSD Costești și consilier local, e oarecum performer în contextul în care s-a luptat cu primarul liberal Ion Baicea și a pierdut la doar 9 voturi de acesta : ”A fost o înfrângere la doar 9 voturi. Eu mi-aș fi dorit să câștigăm. Eu oricum mă bucur pentru rezultatul obținut, față de primul tur au fost mult mai multe voturi. În primul tur, diferența a fost de 72 de voturi. Cred că este un lucru benefic pentru organizația PSD Costești pentru viitoarele alegeri. Munca noastră s-a văzut. Cred că și vremea a contat mult în acest rezultat, a fost frig, a plouat până după-amiaza, lumea nu prea a ieșit din case. E un rezultat bun totuși într-un oraș cu primar PNL, cu 9 consilieri locali liberali, noi suntem doar cinci. Sperăm ca pe viitor să facem o figură mult mai frumoasă”.

Primarul de la Albota: „Am făcut lucrări de 200 de miliarde în comună şi n-a contat pentru ei”

Iată ce a spus și Ion Dumitru, primarul de la Albota, legat de înfrângerea PSD în comuna sa: ”Voința poporului! Așa au vrut, așa au votat. Nu își fac nicio socoteală… Nu mai poți să fii sigur de comportamentul lor. Discută cu tine, îți spune ceva și când ajunge acolo, face cum crede el că e bine. Nu întotdeauna alege ceea ce este mai bun pentru comunitate. De multe ori ia în derâdere aceste alegeri. Odată e și el mare, când are dreptul să voteze, și nu votează interesul obștii, ci votează ce vrea el, să arate cât de mare și de șmecher e. Este vorba de educație! Dacă v-aș spune cazul meu: am făcut lucrări de 200 de miliarde și n-a contat la ei. Spune: lasă, domne, că nu e acum pentru dumneata și când o să candidezi dumneata lucrurile stau altfel. Vă dau un exemplu, dar nici pe ăsta nu trebuie să-l luăm pe încredere, astfel de explicații. Domne, Mioveniul! Lasă pe primarul de la Albota, dar realizările Mioveniului sunt de departe cele mai bune din România. Sală polivalentă, bazin de înot, spital… Cum poți, domne, să te comporți în halul ăsta? Cum poți să-i dai o palmă unui om care a stat săptămâni întregi pe la București? E strigător la cer! Hai să luăm și Piteștiul, pentru că și aici s-au mișcat treburile pozitiv… Asta consideră cetățenii că e bine, asta fac la vot!”.
Material realizat de Mari Tudor, Denis Grigorescu, Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii