Web Analytics
scris miercuri, 24.12.2014

Declarat incompatibil în mod irevocabil, primarul de la Căteasca rămâne în funcţie

Liviu Florian Năstase rămâne în continuare primar al comunei Căteasca, deşi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a constatat în mod irevocabil starea de incompatibilitate în care l-a găsit Agenţia Naţională de Integritate. După pronunţarea instanţei, pe 23 septembrie 2014, şi după ce prefectul de Argeş a emis ordin de încetare a mandatului de primar, Florian Năstase a cerut Tribunalului suspendarea aplicării actului emis de Prefectură. Vineri, pe 19 decembrie, primarul de la Căteasca a avut câştig de cauză în instanţă, astfel că el îşi menţine calitatea de ales local. Situaţia va rămâne neschimbată cel puţin până la judecarea cererii lui Năstase de revizuire a deciziei dată în septembrie de Înalta Curte. Calea de atac extraordinară a fost declanşată în octombrie.
Liviu Florian Năstase a fost declarat în stare de incompatibilitate în februarie 2013, pentru că în perioada iunie 2012-ianuarie 2013 a exercitat simultan atât funcţia de primar, cât şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Întreprinderii individuale Năstase G. Florian-Liviu.
C.I.B.

Declarat incompatibil în mod irevocabil, primarul de la Căteasca rămâne în funcţie

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...