Web Analytics

CJ Argeș, decizie pentru medicii radiologi de la Spitalul Județean

de | 21.11.2018 15:15 | Actualitate

Decizie radicală pentru medicii care lucrează la Serviciul de Imagistică prin Rezonanță Magnetică (RMN) de la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Aceștia nu au contracte încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate, adică serviciile prestate de ei la Spitalul Județean nu sunt decontate de la bugetul de stat. În schimb, medicii respectivi au contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru un spital privat cu care colaborează. Astăzi, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu a precizat că din ianuarie 2019, acești medici vor  fi nevoiți să încheie contracte cu Casa de Asigurări pentru serviciile pe care le prestează la Spitalul Județean. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci RMN-urile realizate la Spitalul Județean cu bilet de trimitere vor fi decontate de stat. Fără acest contract, pacienții sunt nevoiți să plătească, așa cum se întâmplă acum. În prezent, la Spitalul Județean sunt 9 medici radiologi, dintre care 8 au și competență pe RMN. Cu toate acestea, RMN-ul de la Spitalul Județean de Urgență Pitești, adus în această vară,  funcționează pe o perioadă de 6 ore/zi.    

Concret, știu că a fost, pe bună dreptate, o neliniște pe piață legată de RMN. A existat o problemă, cea legată de Casa de Asigurări de Sănătate. În acest moment nu se pune problema deficitului cadrelor medicale, ci faptul că domniile lor, pe bună dreptate, pentru că legislația le permite, funcționează și în regim public și privat. Toate bune și la locul lor, numai că trebuie să avem o limită. Atunci când câștigi un post la o instituție publică pe o perioadă nedeterminată, și moral și corect e să îți desfășori activitatea acolo, după care poți să te duci unde crezi tu. În urma discuției pe care am avut-o, i-am înștiințat că începând cu 1 ianuarie 2019, serviciul de imagistică și medicii care lucrează acolo vor avea contracte cu Casa de Asigurări. Le-am spus din luna noiembrie, ca să știe ce îi așteaptă în ianuarie 2019. Opțiunea le aparține. Unii dintre ei au solicitat concediu fără plată. De ce? A naibii coincidență! Trebuie să se gândească foarte bine ce contracte doresc să facă, la regim privat sau cu instituția publică…

În cadrul aceleiași ședințe, președintele Consiliului Județean, Dan Manu a mai spus că anul viitor vor fi alocate fonduri pentru achiziţia unui al doilea Computer Tomograf la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, întrucât sunt aproximativ 1000 de solicitări, dintre care 800 sunt din partea Unității de Primiri-Urgențe.

De asemenea, la Spitalul Județean se desfășoară un concurs pentru 2 posturi de radiologie, cu competență imagistică. Acest proces este în derulare și sunt semne bune că sunt doritori”, a mai spus  președintele CJ, Dan Manu.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii