Web Analytics

De ziua sa, ÎPS Calinic a fost la școala care îi poartă numele, din locurile natale

de | 5.06.2021 19:00 | Actualitate

Seminarul Teologic Ortodox ,,Veniamin Costachi” de la mănăstirea Neamț a primit astăzi, 5 iunie,  vizita unei delegații oficiale condusă de ÎPS Calinic, arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.
Ierarhul argeșean însoțit de o parte din preoții argeșeni a fost întâmpinat de părintele prof. Univ. Dr. Barnea Cristian Alexandru, în calitate de delegat al ÎPS Mitropolit Teofan, precum și de profesorii și elevii seminarului.
Cu această ocazie, în sala de festivități a seminarului nemțean, a fost organizată o întâlnire a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic cu elevii acestei instituții de învățământ telogic. În cadrul acesteia Chiriarhul Eparhiei Argeșului și Muselului și-a amintit de anii petrecuți în acest loc în perioada 1959-1964. Această întâlnire a fost moderată de scriitorul nemțean Adrian Alui Gheorghe care a scris și un studiu monografic despre arhiepiscopul Calinic Argeșeanul.
Între gazde s-a aflat și părintele prof. Ioan Mihoc, fost director al seminarului, care a mulțumit ierarhului născut pe plaiurile Neamțului pentru dragostea arătată școlii ce a contribuit decisiv la formarea duhovnicească a acestuia.
Elevii Seminarului Teologic ,, Veniamin Costachi” de la mănăstirea Neamț au rămas profund impresionați de întâlnirea cu absolvent școlii nemțene, care  și-a aniversat și ziua de naștere.
Ieri, 4 iunie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a ajuns la Școala din satul natal, Cracăul Negru, acolo unde s-a întâlnit cu elevii care i-au cântat „La mulți ani!” și cu profesoara sa. Primăria Crăcăoani și școala  care îi poartă numele l-a omagiat, de asemenea, pe arhiepiscopul Argeșului, cu o plachetă deosebită, în semn de recunoștință pentru susținerea pe care arhiereul a oferit-o unității de învățământ.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii