Web Analytics
scris vineri, 13.09.2024

De la ce i se trage ziaristului Dan Badea interceptarea DIICOT? A cerut unei minore de la DGASPC Argeş nume de oameni influenţi cu care fata spune că s-ar fi culcat

Declarația fetei, cum că ar fi făcut sex cu polițiști și procurori, se regăsește chiar într-un referat al unei comisii multidisciplinare a DGASPC Argeș care a consiliat-o pe minora instituționalizată

Suspectat că face parte dintr-un grup infracțional organizat și interceptat de DIICOT, care ulterior a clasat dosarul, jurnalistul argeșean Dan Badea încearcă acum să descurce ițele care l-au băgat în acest scenariu. S-a oferit, din rațiuni ziaristice, spune el, să ajute o minoră, beneficiară a Direcției Generale pentru Protecția Copilului Argeș, care susținea că s-a culcat cu oameni influenți din județ.

De la ce i se trage ziaristului Dan Badea interceptarea DIICOT? A cerut unei minore de la DGASPC Argeş nume de oameni influenţi cu care fata spune că s-ar fi culcat

În schimbul ajutorului promis minorei, ziaristul a cerut câteva nume de persoane influente, însă fata a refuzat. Apoi minora a povestit despre această discuție cu ziaristul unei comisii a DGASPC și informațiile au ajuns pe masa DIICOT.
Scriam într-o ediție trecută că jurnalistul Dan Badea, de la Televiziunea Argeș Plus, a aflat de curând că a fost interceptat de DIICOT în urma unor emisiuni în care vorbea de nereguli din centrele DGASPC Argeș. Dan Badea a fost suspectat că face parte dintr-un grup infracțional organizat, alături de câțiva angajați ai centrelor Direcției pentru Protecția Copilului, și ascultat în baza unui mandat de supraveghere autorizat de Tribunalul Argeș pe 30 ianuarie a.c. Ulterior, dosarul a fost clasat.

Până acum, ziaristul nu a primit referatul de clasare a dosarului pe care l-a cerut de la DIICOT, însă a intrat în posesia unor documente în care o minoră, beneficiară, prezintă informații tulburătoare unei comisii interdisciplinare a DGASPC Argeș. Este aceeași minoră despre care Dan Badea a scris în trecut și căreia i-a propus să o ajute să scape din calvarul în care se află în schimbul unor nume de personalități publice sau oameni cu funcții înalte cu care aceasta susținea că a întreținut raporturi sexuale. De aici ar putea să reiasă, crede Dan Badea, și motivul interceptării sale.

Iată de ce! Vom nota cu X numele minorei din motive lesne de înțeles. Cităm din referatul întocmit de către DGASPC Argeș, în urma audierei minorei de către o comisie multidisciplinară: „Dl Dan Badea i-a cerut lui X să se întâlnească „să iasă din povestea asta” și, în schimbul ajutorului pe care el îl oferă, aceasta să îi dea numele a cel puțin două persoane cu care a avut raporturi sexuale, dar aceasta a refuzat” (discuție purtată de cei doi în decembrie 2023).

De asemenea, din discuțiile purtate de minoră cu echipa Direcției pentru Protecția Copilului au reieșit, printre altele, că „a început să consume droguri după ce s-a certat cu prietenul ei”; că are „un pește pe care l-a cunoscut la o petrecere”, un fost pușcăriaș care „nu s-ar ocupa doar de ea,” dar nu i-a dat numele și nici o poză cu el, dar și că a fost „cu judecători, procurori, polițiști”. Deși membrii echipei au rugat-o să îi lase să o ajute, fata a refuzat să ofere detalii cu privire la anturajul ei, pentru a nu fi numită „cârtiță” și a nu „sfârși rău”. Fata mai aduce aminte și de alte două beneficiare despre care spune că s-ar droga, respectiv că s-ar culca cu bărbați pentru bani.

Citește și Ziaristul Dan Badea, interceptat de DIICOT Argeş: „Nu mai putem să scriem ce se întâmplă în instituţiile statului, că riscăm să fim urmăriţi!”

Dan Badea: „Ea, în referatul acela, chiar recunoștea că s-a culcat cu persoane importante din Argeș”

L-am contactat pe ziaristul Dan Badea să ne ofere câteva detalii. „Ajunsesem la un moment dat să avem o discuție preliminară cu una dintre fete, să ne dea niște nume de procurori și politicieni cu care s-au culcat ele. Ideea e că, având telefonul interceptat, cred că s-a băgat cineva pe fir. O tipă ieșită din sistemul ăsta, stabilită prin București, nu a mai vrut să vorbească cu noi. Am ajuns până la nivelul în care am aflat că s-ar întâmpla niște nenorociri în legătură cu niște personalități ale Argeșului care se culcau cu fete de acolo.
Ea, în referatul acela, chiar recunoștea că s-a culcat cu persoane importante din Argeș, polițiști, judecători, procurori. Probabil că de asta am fost interceptat, după ce îi spusesem eu la telefon, unei puștoaice, dacă vrei să te scot din povestea asta dă-mi și mie 2-3 nume de procurori, ceea ce nu e ilegal, poate imoral”, ne-a povestit Dan Badea.
L-am întrebat și ce ar fi însemnat acest ajutor. Ne-a spus că are o cunoștință psiholog la un ONG din București care se ocupă nu doar de adăpostirea victimelor traficate, dar și de integrarea lor socială. „Ăsta era ajutorul, că alt ajutor n-aveam ce să ofer; bani n-am de unde, sunt ziarist, nu sunt politician!”, a spus Dan Badea. Fata însă nu a acceptat să vorbească.

Citește și Proxenetul muscelean „Inu” vrea să iasă din puşcărie! Ce s-a întâmplat cu pensiunea sa din Câmpulung

Citește și Droguri impregnate în corespondenţă şi apoi trimise la Penitenciarul Mioveni

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...