„De faţă cu prefectul, la ultima şedinţă de Comitet de bazin s-a anunţat că viitoarea Administraţie bazinală va fi la Giurgiu”

de | 17.07.2014 15:47 | Actualitate

# Am ajuns chiar judeţul nimănui! Dezvăluirile fostului director de la Ape, Adrian Moisescu. # Moisescu susține că anunțul a fost făcut de directoarea tehnică Iliuţa Matei, cea care conduce în realitate Direcția Apelor Argeș-Vedea, ci nu directorul general Mutu. În ediţia trecută a ziarului nostru v-am prezentat cum Administraţia Bazinală de Ape Argeş Vedea (ABAAV) ar putea avea soarta celorlalte instituţii deconcentrate care au fost mutate din Argeş. Deşi mai mic ca suprafaţă, ca populaţie şi ca forţă economică în comparaţie cu Argeşul, judeţul Giurgiu este judeţul unde se pare că se pregăteşte terenul pentru a fi mutată Direcţia regională a apelelor, ce-și are sediul în acest moment la Piteşti. Am discutat despre acest subiect cu fostul director general al ABAAV, Adrian Moisescu, cel care este în momentul de faţă şeful Sistemului Hidrotehnic Mărăcineni.

# Credeţi că este posibilă mutarea Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea la Giurgiu? Asta ar însemna ca Argeşul să piardă încă o instituţie.
– Dacă aşa se doreşte, orice este posibil. Din punct de vedere legislativ nu cred că Direcţia poate fi mutată aşa uşor la Giurgiu. Dar cred că prin mutarea utilajelor şi prin faptul că nu vom mai avea obiectul muncii, atunci va fi posibil. La ultimul Comitet de Bazin, organizat, întâmplător sau nu, la Giurgiu, doamna director adjunct Iliuţa Matei a afirmat: „purtaţi-vă bine cu domnii de la Giurgiu că aici va fi următoarea Administraţie Bazinală”. Mi-au spus cei care au fost acolo, pentru că a fost o şedinţă cu mulţi martori. Cu certitudine au fost prezenţi şi domnul prefect şi cei de la Consiliul Judeţean. Spun asta întrucât Comitetul este format din toţi prefecţii şi toţi preşedinţii de Consilii Judeţene din bazinul hidrografic Argeş-Vedea, iar preşedintele Comitetului de Bazin este prefectul unde se află Administraţia Bazinală Argeş-Vedea, deci domnul Mihai Oprescu.
# Cât de solidă este poziţia directorului general adus de la Slatina, mă refer la Ion Mutu Mazilu, în Administraţia Bazinală Argeş-Vedea? Vorbiţi foarte mult despre directoarea tehnică Iliuţa Matei, care nici dânsa nu e argeșeancă, deși a fost numită director adjunct. Simţiţi că dumneaei conduce în realitate Direcţia?
– Categoric da, nu e vorba că simt. Domnul Mutu a fost şeful Sistemului Hidrotehnic Olt, deci mi-a fost subaltern. Este un om cu mare experienţă în domeniu, dar nu ştiu ce l-a adus aici. Oricum, dânsul are foarte mult bun simţ, nu poate să ţipe şi să urle. De-asta probabil că el munceşte, iar ea face cărţile.   
# Ați fost în audiență săptâmâna trecută la președintele Consiliului Județean, dl Florin Tecău. Ce i-ați spus?
– I-am spus ce se întâmplă, faptul că se încearcă mutarea Direcţiei Apelor Argeș Vedea în altă parte şi l-am rugat să verifice deciziile de transfer ale utilajelor, pentru că eu nu am acces la decizii. I-am mai spus să verifice investiţiile, pentru că nu s-a făcut nicio investiţie până acum în Argeș. Cei de acum nu au făcut absolut nimic, probabil şi din cauza degringoladei care este în PSD după plecarea lui Constantin Nicolescu. Problemele pe care le au în interiorul partidului i-au făcut să uite ceea ce era esenţial, că judeţul acesta i-a ales cu o mulțime de voturi. I-am spus domnului Tecău: „Aţi ieşit preşedintele Consiliului Judeţean cu 60%. Poate cel puţin jumătate din cei care lucrează la Ape v-au votat, iar acum trăiesc cu teama că vor rămâne fără serviciu”. Totodată, este de datoria celor care conduc judeţul să aibă oameni puşi de ei în funcţii, oameni din județul Argeș. Domnul Pendiuc mi-a spus că nu-i cunoaşte nici pe domnul Mutu, nici pe Iliuţa Matei. Păi, dacă eşti preşedintele PSD Argeş şi nu-ţi ştii directorii de instituții deconcentrate înseamnă că ai o mare problemă.

„Dacă PSD Argeş nu mai are nicio putere la nivel naţional, atunci putem să urlăm cât vrem, Direcţia Argeş-Vedea tot va pleca de aici”

# Şi cum vă descurcaţi fără utilaje, mai ales că anul acesta este şi unul foarte ploios şi cu multe probleme cauzate de viituri…  
– Vă dau un exemplu, m-a rugat Dumitru Voicu, primarul de la Miceşti, să-i aduc nişte utilaje după inundaţiile de săptâmâna asta, iar eu m-am dus la el ca să ne uităm unul la altul. I-am zis că în afară de cizmele de cauciuc şi pelerina de ploaie altceva nu mai am. A reuşit să se descurce până la urmă cu nişte privaţi, ca să-și salveze comuna de ape.
# Ce ar trebui făcut pentru ca lucrurile să reintre în normal la Direcţia Apelor?
– Eu cred că ar trebui purtată o discuţie între preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău şi directorul general ANAR, dl Vasile Pintilie. Să aibă o discuţie ca între doi oameni cu funcţii mari şi, de ce nu, ca de la PSD-ist la PSD-ist. Dacă PSD Argeş nu mai are nicio putere la nivel naţional, atunci putem să urlăm cât vrem noi, că  Direcţia Argeş-Vedea tot va pleca de aici. Numai PSD Argeş ar mai putea opri treaba asta, în niciun caz opoziţia sau noi, angajaţii.  
Ionuţ BURCEA

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii