Web Analytics

De două ori la mulţi ani!

de | 19.09.2019 13:40 | Opinii

Colegii de la „Curierul Zilei” sărbătoresc 25 de ani de existență în acest an. Noi, „Jurnalul de Argeș”, am sărbătorit 25 de ani de existență în acest an. Noi am apărut în luna martie 1994, ei în septembrie. La mulți ani! Lor și nouă, că amândouă publicațiile merită cu asupra de măsură. Să reziști un sfert de veac pe o piață mobilă și de foarte multe ori ostilă nu-i lucru ușor. În acești 25 de ani societatea argeșeană a suferit transformări profunde, cărora noi le-am fost martori și istorici ai clipei. Au trecut pragul redacțiilor noastre generații de ziariști, bravi colegi cu care am împărtășit multe, bune și mai puțin bune, că așa e viața. Tuturor le mulțumim că o parte din timpul vieții lor au mers alături de noi. Satisfacția e cu atât mai mare cu cât unii dintre ei au ajuns să lucreze și să facă perfomanță în presa centrală sau în alte instituții respectabile, dovadă că școala făcută la noi în redacție a fost una de calitate. Conferințe de presă se făceau foarte rar, spre deloc. Nu exista o cultură a comunicării publice, comunicate de presă nici atât. Ne găseam singuri surse și ne făceam subiectele, google nu exista și poate că și de aceea am dezvoltat reflexe foarte sănătoase pentru meseria asta foarte frumoasă, dar foarte solicitantă care se cheamă presă. În septembrie 1994 a apărut „Curierul Zilei” și piața presei s-a schimbat radical, a dezvoltat o dinamică incredibilă pentru mentalul colectiv al acelor ani.
Poate și fiindcă nu era o competiție directă, ei fiind cotidian și noi săptămânal, între „Curierul Zilei” și „Jurnalul de Argeș” a existat o relație de respect reciproc, cu multe și frumoase gesturi colegiale. Un exemplu e faptul că noi, „Jurnalul de Argeș”, am furnizat colegilor de la „Curierul Zilei” informația, apărută într-un sondaj național al trustului din care și noi făceam parte atunci, că ei sunt publicația locală cu cel mai mare tiraj din țară. Un alt exemplu, la fel de adevărat este că și ei, „Curierul Zilei”, ne-au ajutat pe noi, „Jurnalul de Argeș”, cu hârtie tipografică într-un moment de criză. Și au mai existat multe alte momente de frumoasă colaborare.
Pe de altă parte, județul Argeș era un ocean de oportunități ca și subiecte, permanent ne suflam unii altora în ceafă ca să obținem articole în premieră și cu mare impact. Existența „Curierului Zilei” ne-a obligat, pe toți ziariștii argeșeni, să păstrăm ștacheta profesională la mare înălțime. Și iată că am reușit! Să rezistăm un sfert de veac împreună, fiecare cu identitatea sa de brand și cultură organizațională, dezvoltată în 25 de ani, e chiar o performanță. La mulți ani tuturor colegilor din presa argeșeană! La mulți ani, „Jurnalul de Argeș”! La mulți ani, „Curierul Zilei”!
Cristian Vasile, Gabriel Grigore

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii