Web Analytics

De ce nu ne mai miră? Autorii jafului violent de la Leordeni au fugit peste hotare

de | 14.11.2019 13:42 | Dezvăluiri

# Pe 11 ianuarie 2018, un jaf violent comis la Leordeni făcea ocolul țării. Omul de afaceri Octavian Simescu și soția sa, amândoi pensionari, au fost legați și bătuți de mai mulți tâlhari, care i-au amenințat că le dau foc și în cele din urmă le-au furat suma de 600 lei. Autorii nu au fost prinși nici după aproape doi ani

5 octavian simescu fiicaDe mai bine de un an și zece luni, autorii jafului violent comis la Leordeni pe 11 ianuarie 2018 sunt în libertate, deși de mai multe luni poliția ne-a tot asigurat că există un cerc de suspecți. Cazul a făcut la vremea respectivă ocolul țării: omul de afaceri Octavian Simescu (foto) şi soţia acestuia au fost legaţi şi ameninţaţi cu incendierea pentru banii pe care hoţii credeau că pensionarii îi au în casă. Până la urmă, hoții au plecat doar cu suma de 600 de lei.

Ca urmare a jafului și de teama unor noi incidente, soții Simescu s-au mutat de la Leordeni la Pitești și au vândut casa unde a fost comis jaful.
Am stat de vorbă legat de acest caz răsunător și nerezolvat de mult timp cu comisarul-șef Tudorel Pieleanu, comandantul Poliției Argeș, care ne-a declarat, printre altele, că unii dintre prezumtivii autori ai jafului au plecat peste hotare, la scurt timp după comiterea acestuia.
”Au fost retrimise niște probe și așteptăm concluziile. Avem niște date și trebuie să le coroborăm cu ce avem noi. Dosarul este în lucru de aproape doi ani și pentru că cercul de suspecți a fost destul de mare. Am așteptat și niște analize ce au venit din alte zone, inclusiv din străinătate. Unii dintre suspecți au plecat peste hotare după comiterea jafului”, ne-a declarat Tudorel Pieleanu, comandantul IPJ Argeș.

Nici autorii jafului armat de la un cazino din Pitești nu au fost prinși

Un alt caz răsunător în care infractorii nu au fost prinși nici până acum este cel al jafului comis la un cazino din Pitești pe 17 martie a.c. Jaful a avut loc la un cazino din cartierul Găvana. Două persoane care purtau măşti au intrat înarmate, au lovit angajaţii şi au dispărut cu o sumă mare de bani. Cei doi tâlhari au plecat cu 40.000 de lei, iar victimele lor au avut nevoie de asistenţa medicilor Ambulanţei. O femeie a suferit un atac de panică, în vreme ce paznicul cazinoului s-a ales cu mai multe vânătăi. După aproape opt luni, autorii jafului sunt în continuare în libertate.
”Este un cerc de suspecți și, chiar dacă suspiciunile se îndreaptă către anumite persoane, trebuie să probăm și faptele. Iar acest lucru necesită o activitate mai laborioasă. Până acum nu a fost reținută vreo persoană în acest dosar”, precizează comandantul Tudorel Pieleanu legat de acest caz încă nesoluționat.

Șase crime cu autor necunoscut sunt încă nesoluționate

Am dorit să aflăm câte dosare cu autor necunoscut sunt pe rolul IPJ Argeș în afară de cele două cazuri răsunătoare prezentate mai sus. Și, într-un răspuns oficial trimis Jurnalului de Argeș, reprezentanții IPJ Argeș ne-au precizat că la 1 ianuarie a.c. figurau 13.692 dosare penale cu autor necunoscut. În 2018 au fost înregistrate 3639 dosare penale cu autor necunoscut, în timp ce în primele luni din acest an au fost înregistrate 2.638 dosare penale cu autor necunoscut. Tot în primele nouă luni din 2019 au fost soluționate 2.849 dosare penale cu autor necunoscut.
În evidențele IPJ Argeș sunt la ora actuală și șase dosare de omor cu autor necunoscut.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii