Web Analytics

De ce ai nevoie atunci când adopți un câine

de | 29.03.2021 18:18 | Actualitate

Câinii sunt cei mai buni prieteni ai omului. Îi iubim, îi îndrăgim și ne jucăm cu ei, însă îngrijirea unui câine presupune mai mult de-atât. Atunci când îți dorești să adopți un cățel, sunt câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare. Va trebui să îți adaptezi orarul în așa fel încât să incluzi și activități necesare noului membru al familiei, dar va trebui să te și pregătești din timp cu diverse accesorii dar și mâncare specifică câinelui tău.

Cușcă sau ham pentru transport

Atunci când vei merge să adopți un cățel, vei avea nevoie, în funcție de dimensiunile cățelului, de o cușcă sau un ham pentru transport. Cuștile sunt potrivite pentru pui și căței de talie mică sau medie. Hamurile speciale pentru transport pot fi utilizate pentru orice tip de câine și se prind în clema de la centura de siguranță. În acest fel vă veți asigura că nu se vor întâmpla accidente în timpul transportării cățelului, ba chiar mai mult puteți ține geamul deschis fără grijă că acesta va sări din mașină în timpul mersului
Descoperă eMAG pet shop

Lesă, zgardă, ham, botniță

Nu vei avea nevoie de toate acestea, însă, în funcție de preferințe dar și de mărimea câinelui pe care îl adopți vei avea nevoie de accesorii cu care să îl scoți la plimbare. Poți opta pentru o zgardă din piele sau material textil, sau un ham. Hamurile distribuie forța mai uniform, iar patrupezii nu pot ”evada” atât de ușor din ele. Ca și lesă, după preferințe, puteți opta pentru una din material textil, împletită, din lanț sau retractabilă. De asemenea, pentru câinii de dimensiuni mari trebuie să aveți botniță. Legea face referire la câteva rase de câini ce sunt considerate periculoase ce trebuie să poarte neapărat botniță atunci când sunt în spații publice. Cel mai bine este să consultați legea și să vorbiți cu veterinarul vostru pentru a vedea dacă este necesar să achiziționați și o botniță.
De asmenea, atunci când ieșiți la plimbare în afara casei, nu uitați de punguțele pentru căței pentru a strânge nevoile acestora și a le arunca la gunoi.

Perie pentru blană

Periajul blănii este necesar tuturor cățeilor, indiferent de lungimea ei. Ajută la descâlcit, elimină din murdăria din blană, ajută la năpârlire, îți oferă ocazia să îți alinți câinele și să petreci timp cu el, și, dacă ții câinele în casă, nu vei mai avea atât de mult păr pe podea sau pe diverse suprafețe. Poți opta pentru o perie din silicon ce oferă și masaj patrupezilor. Pentru rasele cu 2-3 straturi de blană, este ideal să utilizezi un trimmer. Acesta îi va ajuta să scape mai ușor de blană și va fi mai bine și pentru ei. În medie, ar trebui să acorzi cam 30 de minute pe săptămână pentru perierea câinelui tău.
Pet shop – oferte

Boluri pentru apă și mâncare

Bolurile din oțel inoxidabil sau porțelan sunt mai ușor de curățat și nu colectează atât de multe bacterii ca cele de plastic. Este ideal să alegi un bol de apă nu prea adânc, încât limba cățelului tău să poată atinge fundul vasului și suficient de lat pentru ca botul acestuia să poată să încapă în el. Cel de mâncare trebuie să fie suficient de mare încât să îi poți pune în el cantitatea pentru o masă. Poți opta și pentru adăpătoare sau fântâni pentru a ști că patrupedul tău va avea apă disponibilă timp mai îndelungat. Dacă știi că se poate abține, poți opta pentru un hrănitor, iar dacă nu, poți oricând să optezi pentru un hrănitor inteligent ce eliberează exact cantitatea de mâncare necesară și doar la ore exacte.
Pet shop – oferte
Bineînțeles că există multe alte accesorii pe care le poți lua în considerare, precum unghiere, jucării, paturi, și bineînțeles mâncarea. Pentru cea din urmă, este de preferat să consultați un medic veterinar pentru a vă explica ce fel de mâncare trebuie să căutați. De asemenea, trebuie să vedeți și ce tratamente și vaccinuri trebuie să îi faceți patrupedului.

Citeşte şi Abuzul față de animale se pedepsește acum cu închisoarea

Citeşte şi Adăpători pentru animale și păsări de la Super Farm Land – caracteristici și avantaje

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii