Web Analytics

David Popovici, aur în proba „regină” a nataţiei. Mesaj pentru români: „Vă iubesc pe toți”

de | 22.06.2022 22:07 | Actualitate, Sport

David Popovici, în vârstă de 17 ani, a câştigat medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie, competiţie care se desfăşoară la Budapesta.

Popovici, care în semifinale a obţinut timpul 47.13, record mondial la juniori, a încheiat finala cu timpul 47.58.

Citește și: Pactul pentru fiscalitate trebuie să includă cetăţenii ca parteneri activi, nu ca subiecţi ai unei acţiuni de “binefacere”

Pe locul doi s-a clasat francezul Maxime Grousset, cu timpul 47.64, iar podiumul a fost completat de canadianul Joshua Liendo Edwards, cu timpul 47.71.

Popovici a obţinut la CM şi aurul la 200 m liber.

Imediat după cursă Popovici a declarat: „Nu mă aşteptam la această dublă, dar eram pozitiv. Sunt mai mândru de medalia la 200. Acesta e doar începutul. Avem un drum foarte lung”. Acesta a avut şi un mesaj pentru români: „Vă iubesc pe toţi”.

Citește și: Emma Răducanu, surprinsă la volanul unei Dacia Sandero! Sportiva o conduce de 5 ani deși are contract cu o celebră marcă de autovehicule germane

Ulterior, pentru TVR, Popovici a mai spus: „Sper că v-am făcut pe toţi mândri şi mă bucur că milioane de români au urmărit finala. Nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit foarte tare, dar am fost în stare competiţională bună şi mă bucur că pot să mă surprind. Înotul este un sport foarte sănătors şi fotbalul la fel, susţin orice sport. Îmi place să mi se spună Racheta din România, da. Cum sunt eu? Un puşti ca înoată repede, un tip banal care este capabil să facă lucruri extrordinare şi inspiră oameni”.

În istoria nataţiei doar un sportiv a reuşit să câştige probele de 100 şi 200 metri liber la aceeaşi ediţie, americanul Jim Montgomery în 1973.

Articol preluat din ziarul Bursa.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *