Web Analytics
scris vineri, 22.12.2023

Darurile Magilor de la Răsărit, aduse pentru prima dată în ţara noastră, de pe Muntele Athos, la Mănăstirea Pantocrator din Teleorman

Darurile Magilor de la Răsărit sunt aduse pentru prima dată în ţara noastră, de pe Muntele Athos, la Mănăstirea Pantocrator din Teleorman. Este vorba despre un moment istoric deoarece este pentru prima dată când darurile Magilor ajung în România. Mai mult decât atât, este pentru a doua oară când pleacă în pelerinaj de la Athos.

Darurile Magilor de la Răsărit, aduse pentru prima dată în ţara noastră, de pe Muntele Athos, la Mănăstirea Pantocrator din Teleorman

Citește și: USR a lansat o petiţie pentru interzicerea petardelor


Sfințitele daruri sunt ținute pe Muntele Athos, la Mânăstirea Sfântul Pavel. Vorbim, evident, despre aur, smirnă și tămâie. Cei trei magi au mers să se închide Împăratului născut în peșterea din Betleem și acestea sunt darurile care le-au fost duse, potrivit Bibliei. Sunt așteptați mii de credincioși să vină în aceste zile la Mânăstirea Pantocrator. Oamenii pot veni să se închine până pe data de 28 decembrie.

Citește și: Trei furnizori de energie, amendaţi cu 18 milioane lei de ANRE


„Potrivit tradiţiei Bisericii, Maica Domnului a păstrat aceste daruri şi, la adormirea sa, le-a lăsat Bisericii din Ierusalim, laolaltă cu alte cinstite odoare ce au aparţinut Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Va fi o bucurie să putem atinge aceste Odoare de mare preț pe care Hristos Însuși le-a atins! Este pentru prima oară când aceste odoare ajung în țara noastră”, se precizează într-un comunicat al Episcopiei Alexandriei și Teleormanului.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *