Web Analytics

Daniel Stanciu, noul director executiv de la FC Argeş: ”Coordonez toate departamentele clubului, poate mai puţin departamentul sportiv care reprezintă prima echipă”

de | 8.07.2022 10:30 | Actualitate, Home, Sport

În ce context ați ajuns la FC Argeș? Cine v-a contactat?

– Am fost contactat de Mihai Foamete, care este președintele Consiliului Director. Am avut două-trei întâlniri cu domnia sa și cu ceilalți membri ai Consiliului Director. M-am întâlnit și cu dl primar Cristian Gentea, în contextul în care Bogdan Stoica a plecat la CS Mioveni. Postul era vacant, așa că am luat în calcul o colaborare în acest sens.

„Jean Vlădoiu și Andrei Prepeliță și-au construit deja strategia și nu pot decât să mă aliniez la ideile lor și să-i susțin”

Care sunt atribuțiile dvs, ca director executiv?

– În principiu, conform organigramei, directorul executiv coordonează toate departamentele clubului. Eu spun ce scrie în organigramă și în fișa postului, dar în realitate trebuie să organizăm totul, pentru că avem deficiențe la departamentul de scouting, departamentul de comunicare, imagine, Centrul de copii și juniori, care o să intre acum într-o nouă etapă și într-o reorganizare totală. În acest sens, probabil că vom avea săptămâna viitoare o conferință de presă și o să prezentăm noua strategie de la Centrul de copii și juniori și proiectul FC Argeș Academy, pe care sperăm ca în cel mai scurt timp să-l punem pe picioare. O să venim cu mai multe amănunte la o conferință de presă. Ca o concluzie, coordonez aceste departamente, poate mai puțin departamentul sportiv care reprezintă prima echipă, acolo unde, asta a fost și dorința mea de la început, și bineînțeles că și cei din conducere au fost de acord, se ocupă Vlădoiu și Prepeliță.

S-a reușit o mare performanță pentru FC Argeș de la revenirea pe prima scenă fotbalistică și deja au o strategie. Eu am venit de la 1 iulie, atunci când am intrat oficial în această funcție, iar Jean Vlădoiu și Andrei Prepeliță și-au construit deja strategia. Eu nu pot să fac altceva decât să-i sprijin în orice mod, ca și ceilalți colegi din club. Ei au prezentat deja planul pentru sezonul 2022-2023 Consiliului Director, li s-a aprobat și s-a dat drumul la treabă. Eu am venit undeva pe parcurs și nu pot decât să mă aliniez la ideile lor și să-i susțin. Ei au pus la punct acest plan chiar înainte să se termine campionatul și au primit mână liberă. Ei au vrut să renunțe la unii jucători, ei au vrut să aducă anumiți jucători, adică tot ce și-au dorit li s-a îndeplinit. Au responsabilitatea acestui proiect, de a construi o echipă mai puternică la FC Argeș. Eu am stat cu ei acolo, la Curtea de Argeș, la negocieri, când s-a semnat și chiar o să stau mai mult lângă ei pentru a aprofunda situația, să văd ce probleme mai au, cu ce pot să ajut.

Citește și Cine sunt puștii Răzvan Covaci, Ramon Gașpar și Vlad Domșa transferați recent de FC Argeș

„Au venit mulți jucători și probabil că o să mai vină 1-2 jucători până la închiderea perioadei de transferuri”

Cum ați găsit lucrurile la FC Argeș?

– O echipă care a făcut o performanță extraordinară din punct de vedere sportiv al primei echipe, unde se încearcă crearea unei echipe mult mai puternice. Este adevărat că au venit mulți jucători și probabil că o să mai vină 1-2 jucători până la închiderea perioadei de transferuri, dar lucrurile se fac încet, pentru că nu poți să faci de astăzi pe mâine o superechipă. Și Jean Vlădoiu și Andrei Prepeliță sunt foarte siguri pe ceea ce fac, toate lucrurile pe care mi le-au expus au logică și ar fi normal să se îndrepte în direcția corectă.

Citește și Programul echipei FC Argeș din Superliga, sezonul 2022-2023

„Am stabilit cu membrii Consiliului Director obiectivele de a crea un club puternic”

Care este obiectivul dvs personal la FC Argeș?

– De a pune în aplicare tot ce am trecut în contract, și eu, și Consiliul Director, adică am stabilit cu ei obiectivele de a crea un club puternic. Avem o problemă din punct de vedere al logisticii, al bazei de pregătire și antrenament și, dacă ni se va aproba planul de construcție a unui stadion și a unei baze sportive în Trivale, va fi o problemă, pentru că trebuie să ne cantonăm undeva, să stabilim unde este baza noastră de pregătire, unde vor juca juniorii, cu care trebuie să intrăm în grupele de elită măcar cu grupele Under 19 și Under 17. Trebuie să vedem cum facem cu echipa a doua, pentru că rezultatul a fost foarte slab. Este important pentru noi să avem o echipa a doua mai bună, să avem o imagine mult mai bună, să lucrăm mult mai mult pe comunicare, pentru că s-a văzut în ultimele zile că încercăm să fim mult mai activi. Asta înseamnă că trebuie să ni se aprobe un buget ca să poți să dezvolți zona aceasta de comunicare și de imagine. Nu este vorba numai pe media, ci și pentru a atrage sponsori, de a atrage suporteri.

Trebuie să ne legăm foarte mult de suporterii argeșeni, să ajungem lângă ei și să atragem cât mai mulți alături de noi, nu numai la meciuri pe stadioane. Există un proiect al celor care dețin drepturile de televizare de a prelungi contractul pe încă trei ani și de a mări acea sumă cu niște bonusuri pentru imagine, bonusuri pentru a atrage spectatorii la stadion, la jocurile oficiale. Trebuie să ai un astfel un departament foarte bine dezvoltat, mai ales că, dacă se va aproba construcția stadionului, noi trebuie să jucăm în afara Piteștiului și trebuie să atragem cât mai mulți spectatori. La Departamentul de scouting avem o mare problemă și trebuie să găsim oamenii potriviți, care să înțeleagă foarte bine filozofia antrenorului de la echipa mare și a managerului în privința jucătorilor pe care îi urmăresc și îi propun la prima echipă. Să creștem câți mai mulți jucători, pentru că acesta este un obiectiv important la ceea ce a însemnat FC Argeș și fotbalul argeșean și ce jucători a dat fotbalului românesc. Este un bazin important aici și trebuie să construim un Centru de copii și juniori, o Academie foarte puternică și asta cred că putem să o facem în următorii doi-trei ani.

Citește și Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „Au venit 10 jucători noi, au plecat 15 şi avem 6-7 de la echipa a doua”

Și în privința departamentului de marketing, trebuie să atragem cât mai mulți sponsori, pentru că aportul Consiliul Local este foarte important, fiind principalul susținător al acestui proiect, dar trebuie să lucrăm și pe partea aceasta de a atrage mediul privat. Sunt foarte multe firme, dar noi, ca să îi convingem să ne susțină financiar, să vină alături de noi ca parteneri, nu numai ca sponsori, trebuie să dovedim că avem ceva la bază, adică faptul că suntem un club solid. Cred că aici ar trebui să lucrăm și în perioada imediat următoare să realizăm un club puternic sau să încercăm să fim puternici, să creștem împeună cu echipa, să creștem împreună cu partenerii, pentru că rezultatele cu siguranță vor veni. FC Argeș este un brand important și, dacă facem ceea ce ne-am propus, cu siguranță vom avea și rezultate.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *