Web Analytics

Daniel Constantin, în continuare preocupat de sistemul irigațiilor

de | 15.09.2022 10:54 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Deputatul PNL de Argeș, Daniel Constantin se arată în continuare preocupat de sistemul irigațiilor. În prima sa interpelare din actualul mandat de parlamentar, Daniel Constantin îi cere Ministrului Agriculturii, Petre Daea să aducă lămuriri cu privire la stadiul implementării prevederilor din Legea Irigației:

„Stimate domnule ministru,

La început de mandat, cunoscând preocuparea dumneavoastră de a continua investițiile prevăzute în Legea irigațiilor, adoptată în 2015, vă adresăm rugămintea să ne aduceți câteva lămuriri cu privire la stadiul implementării prevederilor din această lege.

Citește și: Deputatul PNL Daniel Constantin – printre inițiatorii proiectului OUG care obligă operatorii din domeniul agricol și alimentație să-și raporteze lunar stocurile statului

Programul prevedea refacerea infrastructurii principale până la finalul anului 2020, cu demararea în anul 2016. Departe de a fi gata, un sistem de irigații integrat, functional, și-ar fi dovedit utilitatea mai ales în acest an, în condiții de secetă severă.

Având în vedere calitatea de inițiator al Legii 269/2015 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 4/2015 pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activității de îmbunătățiri funciare, vă transmit următoarea întrebare:

Vă rog să-mi precizați calendarul investițiilor și al sumelor prevăzute de la bugetul de stat, defalcat pe ani, din momentul promulgării legii până în prezent, care a vizat refacerea sistemului de irigații (lucrări contractate, plăți efectuate). Solicit răspuns scris.

Daniel Constantin, Deputat PNL de Argeș”.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *