Web Analytics

Dan Stănescu, autointitulatul rege al romilor creştini, audiat la DNA Piteşti

de | 28.05.2015 12:25 | Actualitate

Autointitulatul rege internaţional al romilor creştini, Dan Stănescu, a fost audiat, joi, ca martor într-un dosar în care procurorii DNA Piteşti fac cercetări în legătură cu acuzaţii aduse unui magistrat şi unui poliţist, în urma unui scandal produs între două clanuri ţigăneşti în anul 2012.
La intrarea la DNA, Stănescu nu a făcut declaraţii, însă după întâlnirea cu procurorii el a spus că a fost audiat ca martor într-un dosar în care se fac cercetări ca urmare a unor fapte din anul 2012.
Stănescu spune că DNA ar face cercetări într-un dosar în care sunt implicaţi un procuror din Vâlcea şi un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea care s-ar fi ocupat de un dosar privind un scandal produs în vara anului 2012 la Costeşti.
La acea dată, în urma unei întâlniri a romilor la Costeşti, Vâlcea, două clanuri ţigăneşti s-au luat la bătaie, membrii unuia dintre clanuri incendiind un autoturism marca Ferrari aparţinând clanului rival. Bătaia a continuat şi a doua zi, când membrii celor două clanuri s-au atacat între ei.
Stănescu susţine acum că unul dintre poliţiştii care au făcut cercetări la acel moment şi un procuror „nu şi-au făcut datoria cum ar fi trebuit să şi-o facă”.
Nu este pentru prima dată când Dan Stănescu este audiat în acest dosar. El a dat declaraţii în faţa procurorilor şi în anul 2013, la un an de la scandalul de la Costeşti.
D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii