Dacia și Renault lansează două platforme de estimare a vehiculelor second-hand

de | 7.06.2022 10:49 | Actualitate, Economie

Dacia şi Renault lansează, începând din luna iunie, două platforme specializate pentru estimarea valorii vehiculelor second-hand, se arată într-un comunicat al constructorului auto de la Mioveni, transmis luni AGERPRES.

“Începând din luna iunie, clienţii care doresc să evite procesul anevoios de vânzare a unei maşini second-hand pot beneficia de un serviciu de trade-in oferit pe două platforme specializate: “Carculator” Dacia, şi “Tradein” Renault. Disponibile la adresele: https://carculator.dacia.ro şi https://tradein.renault.ro, cele două platforme le permit utilizatorilor să beneficieze de o estimare a valorii unui vehicul rulat, ca prim pas dintr-un pachet de servicii oferit de Dacia şi Renault în vederea înlocuirii vehiculului existent. Clienţii, indiferent dacă sunt persoane fizice sau juridice, pot astfel să afle care este valoarea de achiziţie a autoturismului de care dispun, indiferent de marcă sau model (…) Întregul proces de evaluare se derulează online, ţinând cont de ultimele informaţii de pe piaţă, în timp real. Clienţii nu au obligaţia de a achiziţiona în schimb un vehicul nou”, se menţionează în comunicat.

Citește și: Dacia rămâne în topul înmatriculărilor de autoturisme noi, în România

Potrivit sursei citate, estimarea online este dublată de o evaluare fizică efectuată la un partener Renault Selection, iar dacă părţile agreează, clientul poate valorifica maşina existentă pe loc. Suma de bani obţinută poate fi constituită în avans pentru un model nou Dacia sau Renault, în acelaşi loc.

Citește și: Renault vinde 60% din acțiunile Uzinei Dacia!

Criteriile de eligibilitate pentru estimare sunt următoarele: vehicule înmatriculate oriunde în Uniunea Europeană de minimum şase luni şi cu minimum 8.000 km rulaţi (oricare dintre cele două valori este atinsă prima); vehicule înmatriculate oriunde în Uniunea Europeană de maximum 12 ani şi cu cel mult 200.000 km rulaţi (oricare dintre cele două valori este atinsă prima); vehicule care nu sunt transformate/modificate; vehicule care au o valoare de piaţă estimată conform aprecierii unui terţ, furnizor de date pentru valori reziduale a companiei Renault mai mare de 2.500 euro; vehicule care au o valoare de piaţă estimată conform aprecierii unui terţ, furnizor de date pentru valori reziduale a companiei Renault, de sub 30.000 de euro.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.