Web Analytics
scris marți, 16.04.2024

Dacia recheamă în service mii de autoturisme. Ce probleme au fost semnalate?

Dacia a declanșat o campanie de rechemare în service pentru modelele Sandero și Jogger din cauza unor probleme întâmpinate la transmisia manuală. Campanie se referă atât la vehiculele produse în România, cât și cele produse în Maroc, potrivit publicației franceze L`Argus.

Dacia recheamă în service mii de autoturisme. Ce probleme au fost semnalate?

Citește și: Argeş: Copil de 13 ani, filmat în timp ce îl bate pe altul într-o staţie de autobuz. Poliţia s-a autosesizat

Potrivit publicației, ca urmare a sesizărilor făcute de șoferi de Sandero și Jogger privind unele dificultăți în schimbarea vitezei sau decuplarea, producătorul auto român a pus la punct o campanie de service care poartă codul intern 0EB3.

Jurnaliștii francezi precizează că nu este vorba despre o campanie oficială de rechemare, care în general vizează probleme de siguranță mai grave sau la poluare excesivă. Dacă primiți o scrisoare, nu înseamnă că nu trebuie să vă prezentați urgent la un service.

Citește și: Un bărbat a cerut 20.000 de euro în schimbul promisiunii de achitare a unui inculpat trimis în judecată. A fost reținut 24 de ore

Operațiunea constă in reprogramarea calculatorului de injecție al motorului. La prima vedere, acest lucru nu pare să aibă nicio legătură cu cutia de viteze manuală. Însă producătorul explică faptul că transmisia ar putea fi supusă unui nivel de cuplu necorespunzător, existând riscul de a perturba schimbarea vitezelor. Operațiunea durează circa 35 de minute. De asemenea, costurile vor fi acoperite de Dacia.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită