Web Analytics

„Dacă vom rămâne în Liga I, eu sper şi cred că Nicolae Dică va rămâne la CS Mioveni”

de | 20.01.2023 10:35 | Actualitate, Home, Sport

Spune Dumitru Olteanu, preşedintele Consiliului Director de la CS Mioveni
Dumitru Olteanu: ”Dacă vrei să rămâi în Liga I, trebuie să ai minim 3 milioane de euro în buget”
Ce v-a determinat să-l aduceți pe Nicolae Dică la CS Mioveni?

– În primul rând, situația noastră în clasament. Era clar că ne trebuie un antrenor profesionist, un antrenor cu licența Pro. Având în vedere scandalul din ultima perioadă legat de licențe, nu ne permiteam să mai plătim niște amenzi cu un antrenor care nu avea licența Pro, licența profesionistă pentru Liga I. Astfel, ne-am orientat foarte repede, să zic așa, de la terminarea ultimei etape, din decembrie anul trecut, să-l aducem pe Nicolae Dică. L-am sunat, a venit la discuții, a fost greu… În decurs de două săptămâni am ținut legătura, am căutat jucători, am încercat să rezolvăm problemele pe care el ni le-a spus, pentru a veni la CS Mioveni. Mă refer la aducerea unor jucători și la rezolvarea situației financiare, de a aduce jucătorii la zi cu salariile. Îndeplinind aceste obiective, Nicolae a venit. Considerăm că este un antrenor tânăr, profesionist, care își dorește foarte mult să facă performanță și sperăm ca împreună să realizăm obiectivul propus.

Este adevărat că au mai fost discuții și cu alți antrenori în ultima perioadă?

– Din partea clubului CS Mioveni, nu. Atât eu, cât și Telu Stancu, cei care conducem clubul, nu am discutat cu niciun alt antrenor în afară de Nicolae Dică.

Citește și Debut pentru Nicolae Dică la CS Mioveni. Remiză în meciul cu FC U Craiova

„Am făcut eforturi și am adus în acest moment jucătorii cu salariile la zi”

Ce ne puteți spune despre transferuri? Am înțeles că printre alții au venit Greab și Rusu…

– Plecând câțiva jucători, renunțând noi, la sfârșitul lui decembrie, la unii jucători, a trebuit să și aducem câțiva în locul lor. Plecând portarul Popescu, a trebuit să aducem altul și ne-am orientat repede la Greab, pentru că FC Argeș tocmai a renunțat la serviciile sale, iar băiatul a fost de acord să vină la noi să ne ajute. Apoi, prin plecarea lui Oancea, căutăm un fundaș dreapta, suntem în discuții avansate cu un jucător care a fost în campionatul nostru și sperăm să-l convingem să semneze cu noi. De asemenea, am adus un fundaș central, un mijlocaș ofensiv și un jucător de bandă. Am adus și trei jucători străini care au evoluat în campionate din Franța și Belgia. Sper că ne vor ajuta în perioada următoare. Nicolae Dică a fost cel care a decis ca acești jucători să vină la CS Mioveni. Desigur, aici pot să adaug și revenirea lui Bogdan Rusu, care pentru noi, să zic așa, a fost o afacere, l-am vândut în toamnă la FCSB și iată că în ianuarie a venit gratis înapoi.

Am înțeles că au fost mai multe discuții cu Bogdan Rusu…

– Ca fiecare jucător, își dorește să câștige cât mai mult. Au fost discuții vizavi de salariul lui, dar până la urmă am ajuns la un consens și el acum se pregătește cu echipa.

Citește și Transferuri importante la CS Mioveni sub comanda lui Nicolae Dică

Cum ați reușit ca într-un timp relativ scurt să reglați problemele financiare? Jucătorii nu erau plătiți din vară…

– Au fost tot felul de discuții. Chiar la acel meci în care Popescu a dat acea declarație că nu sunt plătiți de patru luni… De fapt, el a dat declarația în decembrie, pe data de 5, și pe 18 noiembrie el primise un salariu. Deci, cu două săptămâni în urmă primise un salariu. Ce pot să vă spun? Am făcut eforturi și am adus în acest moment jucătorii cu salariile la zi. Mai avem un grup de zece jucători dintre cei vechi la care avem, într-adevăr, o lună restanţă, dar până la începutul lunii februarie vom rezolva și această situație. Ei și-au primit atât primele de joc de anul trecut, cât și primele de rămânere în Liga I.

De unde au venit banii? De la Consiliul Local, din drepturile tv?

– Și de la Consiliul Local, care este principala noastră sursă de venit, și din drepturile de televizare. În ceea ce privește sponsorii, pot spune că aceștia ne asigură 5-10% din buget. Restul banilor vin de la principalul finanțator, Consiliul Local, și din drepturile tv.

În ceea ce privește viitorul, Consiliul Local Mioveni va asigura în continuare partea financiară?

– Promisiunea este că va sprijini în continuare echipa, dar, bineînțeles, prin căile legale, prin proiectele sportive de finanțare. Noi vom participa la aceste proiecte și sperăm să le câștigăm.

Este prinsă în bugetul pe 2023 o finanțare la CS Mioveni?

– Deocamdată, bugetul este în dezbatere publică, dar urmează să apară și sumele alocate sportului.

Care este bugetul CS Mioveni în anul 2023?

– Dacă vrei să rămâi în Liga I, trebuie să ai minim 3 milioane de euro în buget și noi facem tot posibilul ca acest lucru să fie sustenabil.

Citește și Dumitru Olteanu: „Ne-am înțeles cu jucătorul Bogdan Rusu! E în drum spre Mioveni”

„Dică are contract până la 30 iunie”

Ce obiectiv are Nicolae Dică și mă refer la campionat și la Cupa României?

– În primul rând, așa cum a spus și el, să încercăm să rămânem în Liga I. Acesta este principalul obiectiv. Era absurd să-i trasăm clar să rămână în Liga I. Toți vom depune eforturi să încercăm să rămânem în Liga I. Bineînțeles că ne dorim și în Cupa României să ajungem în semifinale, acolo unde am mai fost cu mulți ani în urmă. Ar fi un lucru deosebit, ca să nu mai vorbesc de finală, ceea ce ar fi fantastic. Dar să le luăm pas cu pas și în primul rând să ne axăm pe campionat.

Pe ce perioadă are contract Nicolae Dică? Dacă va rămâne în Liga I cu CS Mioveni, va continua aici?

– El are contract până la 30 iunie 2023 și vom vedea, în funcție de ce se va întâmpla. Dacă vom rămâne în Liga I, eu sper și cred că Nicolae Dică va rămâne la CS Mioveni. Dacă nu, asta-i viața, vom căuta altă soluție! Important este să rămânem în prima ligă.

Ce le transmiteți la început de an jucătorilor, dar și suporterilor?

– Jucătorilor le transmit să fie serioși, să-și respecte meseria de fotbalist, să facă tot ce depinde de ei să rămânem în Liga I. Suporterilor le spun să ne încurajeze, să aibă încredere că toți dorim să facem performanță.

Citește și Dumitru Olteanu, preşedinte CD CS Mioveni: ”Dacă mai aducem doi jucători valoroşi, suntem mai bine decât anul trecut”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *