Web Analytics

„Dacă nu ne schimbăm atitudinea, o să ieşim din obiectiv foarte repede şi o să ne fie greu să ne mai revenim”

de | 16.09.2022 10:35 | Actualitate, Home, Sport

Spune Constantin Schumacher, antrenor principal FC Argş
Cum comentați egalul de la Botoșani, scor 0-0, înfrângerea de acasă cu Hermannstadt, scor 0-1, și înfrângerea de la Farul, scor 3-0?

– Ce să spun? Egalul de la Botoșani a fost bun, păcat că nu am câștigat. Am avut ocazii, puteam să câștigăm. În ceea ce privește înfrâgerea de acasă cu Hermannstadt, asta este problema, pentru că am pierdut chiar dacă am avut ocazii și am jucat. Pe o neatenție am pierdut jocul în ultimele minute ale partidei. Despre înfrângerea de la Farul chiar nu am ce să comentez, pentru că trebuie să ne schimbăm atitudinea. Dacă nu ne schimbăm atitudinea, o să ieșim din obiectiv foarte repede și o să ne fie greu să ne mai revenim. Eu cred în continuare în echipă, cred în continuare în jucători, dar cred că trebuie să fim ca anul trecut, să fim umili, să muncim și să ne atingem obiectivele.

„Trebuie să ne ridicăm la nivelul pretențiilor pe care le au cei din Pitești”

Cum vedeți următoarele meciuri din campionat, meciuri foarte grele, acasă cu CFR și în deplasare cu FCSB?

– Toate meciurile sunt grele. Am zis că meciul cu Hermannstandt sau cu altă echipă este ușor și până la urmă s-a demonstrat că toate meciurile sunt grele. Toate echipele s-au întărit, nu mai sunt ca anul trecut, când erau două-trei meciuri pe care puteai să le câștigi ușor; acum toate echipele câștigă punctele acasă, sunt echipe mici, care câștigă și în deplasare și atunci este un campionat mult mai strâns. Din punctul meu de vedere, raportat la ultimii ani, acest campionat este cel mai greu, dar și cel mai frumos, pentru că a început să vină lumea la stadion, a început lumea să creadă că s-a schimbat fotbalul, că se joacă cât de cât altceva față de anii trecuți și atunci și noi, FC Argeș, trebuie să ne ridicăm la nivelul pretențiilor pe care le au cei din Pitești.

Citește și Constantin Schumacher este antrenorul de la echipa secundă a clubului FC Argeș

„Până la urmă, dacă se întâmplă ceva, antrenorii sunt de vină și pe antrenori trebuie să-i dăm afară”

Cum vă explicații aceste oscilații în evoluție, două meciuri bune, altele mai puțin bune? Ce se întâmplă?

– Trebuie să fim mult mai atenți, pentru că este greu să ai oscilațiile acestea la nivelul echipei și cred că trebuie să avem mai multă continuitate în ceea ce facem. Trebuie să conștientizăm și noi, să conștientizeze și jucătorii, pentru că până la urmă noi suntem de vină. Dacă noi știm să-i motivăm, să-i aducem la nivelul la care trebuie, poate altfel stau lucrurile. Jucătorii trebuie să înțeleagă că și noi facem tot posibilul să-i ajutăm și să facem tot ce trebuie ca să câștigăm meciul. Până la urmă, dacă se întâmplă ceva, antrenorii sunt de vină și pe antrenori trebuie să-i dăm afară, pentru că așa se întâmpă peste tot. Nu poți să dai afară jucătorii…

Ce se întâmplă cu jucătorii care au avut aumite greșeli personale în ultimele meciuri? Ce măsuri s-au luat în acest sens?

– Se poate întâmpla să greșească, am vorbit cu ei… Unii sunt jucători cu experiență, așa cum ar fi Latovlevici, care a jucat la un nivel foarte înalt. Am vorbit cu el, i-am explicat, acum este vorba despre concentrarea pe care trebuie să o aibă el la fiecare meci și la fiecare secundă din meci. O să luăm și măsuri de genul acesta… Până la urmă, Andrei Prepeliță este cel care decide ce vom face, bineînțeles împreună cu noi, cei din staff-ul tehnic, dar decizia finală îi aparține.

Citește și Juniorul alb-violet Ianis Pîrvu, gol pentru România U15

Citește și Primarul Gentea reacționează: ”La FC Argeș suntem toți o familie”

„Indiferent ce gândesc suporterii, că nu este bun X sau Y, trebuie să susțină echipa până la capăt”

În acest moment sunt probleme de lot și mă refer atât la accidentări, cât și la suspendări?

– În afară de Bertrand, care nu sunt sigur că se va reface până la meciul cu CFR, toată lumea este aptă de joc.

Cum vedeți totuși emulația aceasta care s-a creat pe lângă echipă în ultima perioadă?

– Este foarte importantă și sunt bucuros că oamenii vin la stadion. Am observat pe de altă parte că și în tribune sunt grupuri-grupuri și de aceea sper să revenim la ceea ce a fost, atât în tribune, cât și pe teren. Am văzut că suporterii au fost alături de echipă în deplasări, au venit și la Constanța și sper să susțină jucătorii cât pot ei de mult, pentru că până la urmă ei aduc bucuria orașului la momentul acesta și ar fi păcat ca dintr-un anumit punct de vedere să nu susțină echipa. Indiferent ce gândesc ei, că nu este bun X sau Y, ei trebuie să susțină echipa până la capăt.

Citește și Doi fotbaliști de la FC Argeș, convocați la echipa națională a Madagascarului


Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. La ce fotbal, prezentati,liga 2 scrie pe voi.Sperbs nu va mai vad,pe tine,Pussy si IOA,după meciul cu cfr.sa vina un antrenor cu licenta,nu un fals în acte.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *