Web Analytics

„Dacă aş fi vrut să trag cu intenţie, acolo ar fi fost minimum cinci cadavre”

de | 4.05.2017 18:30 | Dezvăluiri

10 AlinMarin# Exclusiv. Dezvăluiri din dosarul ofiţerului DIPI care a rănit trei oameni anul trecut # Acuzat de tentativă la omor calificat, uz de armă fără drept, distrugere prin incendiere, loviri și alte violențe, Alin Marian Marin spune că nu a fost premeditare în faptele sale și acuză că din dosar lipsesc probe importante și că reconstituirea a fost făcută superficial.

Anul trecut, în seara zilei de 10 noiembrie 2016, a făcut vâlvă la nivel național cazul ofițerului DIPI din Piteşti care după ce s-a certat cu soţia sa, a pălmuit-o şi a incendiat apartamentul în care locuieşte. Trei persoane, inclusiv doi polițiști, au fost rănite atunci. Ofițerul Alin Marian Marin (37 de ani) a fost reținut în aceeași zi și se află în arest preventiv de atunci. De la începutul acestui an, la Tribunalul Argeș a început procesul său. Am consultat rechizitoriul și dosarul din acest caz răsunător și am descoperit foarte multe informații interesante, care aruncă o nouă lumină în acest caz, unele dintre detalii fiind chiar în favoarea lui Alin Marin Marian, acuzat de tentativă la omor calificat, uz de armă fără drept, distrugere prin incendiere, loviri și alte violențe.

Conflictul a pornit de la o discuție despre o sumă de bani

10 AlinMarin01Așa cum reiese din declarațiile părților implicate și din rechizitoriu, pe 10 noiembrie 2016, Alin Marin Marian a fost după terminarea serviciului, în jurul orei 17.00 – 17.30, cu mai mulți foști colegi la un restaurant, unde a băut câteva beri. A ajuns după ora 19.00 în apartamentul unde locuia cu chirie împreună cu soția sa și cu cei doi copii pe care aceasta îi are dintr-o altă căsătorie. Conform procurorilor, „Alin Marin Marian, în urma unei discuții contradictorii cu soția sa, cu privire la o sumă de bani, a lovit-o cu palma în zona feței, aceasta a căzut, în cădere lovindu-se cu capul de o canapea. După incident, soția lui Alin Marin Marian, împreună cu cei doi copii minori, au plecat din apartament și au mers la domiciliul lui Ionel Bădulescu, fratele persoanei vătămate, care are apartament în același bloc”.
Conform declarațiilor martorului Ion Bădulescu, tatăl soției lui Alin Marin Marian, pe 10 noiembrie 2016, în jurul orei 20.00, a fost sunat de către nepoata sa, care i-a spus că mama sa și tatăl vitreg au o dispută.
În scurt timp, Ion Bădulescu a mers la apartamentul unde locuia fiica sa și l-a găsit acolo doar pe ofițerul DIPI care i-ar fi spus că „are pistol și că o să ne împuște pe toți”. În acel moment, Ion Bădulescu nu a mai continuat discuția cu soțul fiicei sale și a plecat spre apartamentul fiului său, unde era și fiica sa, și „a văzut că aceasta era lovită la ochiul drept”. Fiica i-a povestit tatălui despre incident și acesta a sunat imediat la 112.
În jurul orei 20.30, un echipaj de la secția 1 Poliție Pitești a venit și a însoțit-o pe Florina Marin, soția ofițerului DIPI, la apartamentul unde se afla acesta pentru a își lua mai multe haine pentru ea și copii. Și, conform procurorilor, „Alin Marian Marin a lăsat-o să ia hainele, dar a jignit-o pe ea și pe tatăl ei.”
Ulterior, Florina Marin și tatăl ei au mers la poliție să depună plângere împotriva soțului și apoi la Spitalul Județean pentru examinare medicală: „conform certificatului medico-legal, aceasta a avut nevoie de 3-4 zile de îngrijiri medicale”.

Ofițerul DIPI a declarat că inițial a vrut să se sinucidă în sediul Poliției Argeș

10 01În timp ce era la spital cu tatăl său, Florina Marin a fost sunată de o vecină care i-a spus că în apartament a izbucnit un incendiu. Ce se întâmplase? Așa cum se precizează în rechizitoriu, „după plecarea soției, Alin Marian Marin a răvășit mai multe bunuri din apartament, cărora le-a dat foc, după care a plecat din locuință. Audiat, Alin Marian Marin a declarat că nu își amintește cum au luat bunurile foc”. Ofițerii ISU Argeș spun însă că „împrejurarea determinantă a constituit-o folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”.
După ce a plecat de acasă, ofițerul DIPI a mers în apartamentul unde locuiau părinții soției, a încercat să ia legătura cu aceștia, însă nu a reușit.
Alin Marian Marin a mers apoi la locul de muncă din cadrul Poliției Argeș, unde deținea în mod legal o armă letală, respectiv un pistol Smith&Wesson cu calibrul 9 mm. Și, spun procurorii, „a luat arma, conform declarației, a introdus încărcătorul în care se aflau 9 cartușe, cu intenția de a se sinucide, însă s-a răzgândit și s-a decis să meargă la apartamentul unde locuia pentru a se sinucide. Când a ajuns acolo, a văzut că erau mulți oameni în apartament, însă a vrut să își pună planul în aplicare. Când Alin Marian Marin a intrat în bloc, a scos arma și a început să tragă”.
Conform declarației martorei Ramona Enache, Alin Marian Marin, când se afla în fața sa, a scos arma și a spus: „Și acum vă aranjez pe toți”.
După primele focuri trase, a intervenit jandarmul Marius Dumitru pentru a îl dezarma pe agresor, acesta fiind ajutat ulterior și de polițiștii Cătălin Voicu și Daniel Văcăroiu.
Până în momentul dezarmării, Alin Marian Marin trăsese toate cele 9 gloanțe, golind încărcătorul.

Doi polițiști răniți cu un glonț

10 pistolRechizitoriul procurorilor arată punctual cum au fost rănite cele trei persoane în seara zilei de 10 noiembrie 2016: „Un glonț a ajuns în plinta palierului de la etajul doi, unde se aflau polițiștii, angajații ISU și socrul lui Alin Marian Marin, și a ricoșat în piciorul unei vecine. Alt glonț a trecut prin uniforma agentului de poliție Daniel Văcăroiu, în zona antebrațului, atingându-i ușor antebrațul, după care l-a atins pe ofițerul de poliție Adrian Dumitrașcu în zona capului. Acesta din urmă a avut nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale. Alin Marian Marin avea permis port-armă din 2008 și avea obligația să respecte dispozițiile legale privind folosirea acesteia, lucru pe care nu l-a făcut”.
La audieri, ofițerul DIPI a declarat că „nu a vrut să rănească sau să ucidă pe cineva și că a ochit treptele de sub palierul pe care se aflau persoanele vătămate”. Însă așa cum spun polițiștii care au investigat cazul, din raportul de constatare traseologică, rezultă că traiectoria gloanțelor nu a fost spre treptele de scară de sub palier. Și tot polițiștii mai precizează că „posibilitatea ca persoanele aflate în zonă să fie lovite de gloanțe era evidentă, întrucât inculpatul a folosit o armă de calibru mare, cu muniție letală, într-un spațiu închis, cu pereți din beton și cărămidă, cât și cu elemente de metal”.
După cum spun procurorii, expertiza medico-legală psihiatrică efectuată la Institutul „Mina Minovici” din Capitală a arătat că Alin Marian Marin are discernământul păstrat în raport cu faptele pentru care este cercetat.
Culmea e că până în seara nefericitului eveniment, ofițerul DIPI avusese un parcurs profesional impecabil, neavând vreun antecedent penal sau alt incident înregistrat.

Proprietarul apartamentului incendiat acuză că pompierii l-au favorizat pe inculpat

Trebuie spus că soția lui Alin Marian Marin și polițiștii răniți anul trecut nu s-au constituit ca părți civile în proces. În schimb, Viorica și Alexandru Rusu, proprietarii apartamentului incendiat, cer daune de 30.000 de lei. În plus, Alexandru Rusu acuză că „procesul-verbal de intervenție a fost întocmit vădit intenționat, în sensul reducerii dimensiunii distrugerii apartamentului, favorizându-l pe inculpat.” Tot proprietarii apartamentului spun că în trecut Alin Marian Marin a lucrat în cadrul ISU Argeș și că se cunoaște cu o parte din personalul ISU.

Din dosar lipsesc documente privind alcoolemia ofițerului DIPI, iar reconstituirea a fost făcută cu un manechin

Alin Marian Marin a cerut prin avocatul său excluderea probei cu reconstituirea, motivând că la reconstituirea a fost folosit un manechin și că nu a participat avocatul său, așa cum era legal: „Folosirea unui manechin ales la întâmplare, în neconcordanță cu statura mea, a condus la o vădită eroare în stabilirea poziției pistolului și implicit a traiectoriei glonțului”. Ofițerul DIPI a mai reclamat și că reconstituirea a fost făcută ziua, și nu noaptea, așa cum era normal, pentru a se reproduce și condițiile de vizibilitate redusă.
Și tot ofițerul DIPI a reclamat prin apărătorul său lipsa unor probe importante de la dosar. Și, după cum spune avocatul lui Alin Marin Marian, din dosar lipsesc „documente medicale din care să reiasă consumul de alcool și substanțele psihoactive și deci starea de intoxicare a inculpatului, așa cum reiese din declarații.” Legat de acest aspect, iată ce declarase Alin Marian Marin la audieri: „Am mers la un restaurant după ce am terminat activitatea, în jurul orelor 17.00 – 17.30. M-am întâlnit cu foști colegi și am stat până în jurul orelor 19.00 – 19.30, am consumat circa patru sticle de bere.”
Alexandru Rusu, avocatul lui Alin Marian Marin, acuză și faptul că „polițiștii nu au fost capabili să gestioneze această stare conflictuală în care au fost încălcate liniștea, ordinea și siguranța publică. Agenții de poliție nu au intrat în apartament pentru a avea o discuție serioasă cu inculpatul. Polițiștii au acceptat situația umilitoare de a sta la ușa apartamentului și nu au tras niciun foc de armă, măcar ca avertisment”.
Pe 16 martie a.c., Tribunalul Argeș a respins cererile și excepțiile formulate de către ofițerul DIPI privind nelegalitatea administrării probelor.  Respingerea a avut ca fundament și notele scrise depuse de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, care au precizat printre altele că „măsurătorile au avut în vedere urmele lăsate de proiectile și nu poziționarea persoanelor vătămate”.

„Cele trei persoane nu au fost rănite de la gloanțe trase direct, ci din ricoșeul gloanțelor”

10 politistranitAvocatul lui Alin Marian Marin a declarat că „dacă ar fi vrut să omoare pe cineva, la experiența inculpatului de a mânui arma, cu un singur cartuș omora trei oameni, dar el a tras în plan vertical”. Faptul că nu a fost premeditare în incidentul din 10 noiembrie 2016 a fost întărit chiar de către ofițerul DIPI: „Nu am avut nici cea mai vagă intenție de a trage în cineva. Dovadă, și faptul cu numiții Rusu Viorica, Dumitrașcu Adrian și Văcăroiu Daniel au suferit leziuni ușoare, nu de la gloanțe trase direct, ci din ricoșeul gloanțelor trase în rampa scării sau în pereți. Or, dacă aș fi intenționat să împușc pe cineva, având în vedere distanța foarte mică, calibrul glonțului și mai ales experiența mea în mânuirea armei folosite, evenimentul din seara zilei de 10 noiembrie 2016 s-ar fi putut solda cu numeroși morți și răniți. Nu există câtuși de puțin vreun element de natură să justifice concluzia procurorului de caz că aș fi premeditat uciderea persoanelor în prezența cărora am tras cu pistolul”.
Tot legat de faptul că nu și-a premeditat acțiunile, Alin Marian Marin a mai declarat că „este cât se poate de clar că în momentul în care am plecat înarmat de la sediul IPJ, nu cunoșteam și nici nu puteam intui că odată ajuns la domiciliu voi găsi acolo agenți de poliției sau ai altor autorități, ceea ce exclude orice ipoteză că mi-aș fi propus să îi împușc. Vizibilitatea pe casa scării era slabă, iar eu aflându-mă într-o stare totală de cădere psihică, nu aveam capacitatea normală de a distinge în grupul compact de persoane vreun element de identificare în raport de care să mi se rețină o situație agravantă”.

Ofițerul DIPI suferise mai multe lovituri grele înainte de incidentul de anul trecut

Așa cum reiese din dosarul instanței, pe 3 februarie a.c., Alin Marin Marian a arătat la Tribunalul Argeș că „s-au tras 9 focuri de armă într-o direcție unde erau 11 persoane și sunt doar două persoane rănite superficial. Acest lucru spune mult, având în vedere calitatea și pregătirea mea, apreciez că și cu ochii închiși, dacă aş fi avut intenția, aş fi avut acolo minimum cinci cadavre”.
Tot la Tribunalul Argeș, Alin Marian Marin a arătat că suferise mai multe lovituri grele înainte de incidentul nefericit din 10 noiembrie 2016: „îmi decedase tatăl, fusesem anunțat că se desființează serviciul în care funcționam, iar soția mi-a cheltuit fără justificare o importantă sumă de bani pe care o împrumutasem.”
Următorul termen al procesului în care Alin Marin Marian este acuzat de tentativă la omor calificat, uz de armă fără drept, distrugere prin incendiere, loviri și alte violențe va fi pe 3 mai la Tribunalul Argeș.

 

Conflictul a pornit
de la o discuție despre o sumă de bani
Așa cum reiese din declarațiile părților implicate și din rechizitoriu, pe 10 noiembrie 2016, Alin Marin Marian a fost după terminarea serviciului, în jurul orei 17.00 – 17.30, cu mai mulți foști colegi la un restaurant, unde a băut câteva beri. A ajuns după ora 19.00 în apartamentul unde locuia cu chirie împreună cu soția sa și cu cei doi copii pe care aceasta îi are dintr-o altă căsătorie. Conform procurorilor, „Alin Marin Marian, în urma unei discuții contradictorii cu soția sa, cu privire la o sumă de bani, a lovit-o cu palma în zona feței, aceasta a căzut, în cădere lovindu-se cu capul de o canapea. După incident, soția lui Alin Marin Marian, împreună cu cei doi copii minori, au plecat din apartament și au mers la domiciliul lui Ionel Bădulescu, fratele persoanei vătămate, care are apartament în același bloc”.
Conform declarațiilor martorului Ion Bădulescu, tatăl soției lui Alin Marin Marian, pe 10 noiembrie 2016, în jurul orei 20.00, a fost sunat de către nepoata sa, care i-a spus că mama sa și tatăl vitreg au o dispută.
În scurt timp, Ion Bădulescu a mers la apartamentul unde locuia fiica sa și l-a găsit acolo doar pe ofițerul DIPI care i-ar fi spus că „are pistol și că o să ne împuște pe toți”. În acel moment, Ion Bădulescu nu a mai continuat discuția cu soțul fiicei sale și a plecat spre apartamentul fiului său, unde era și fiica sa, și „a văzut că aceasta era lovită la ochiul drept”. Fiica i-a povestit tatălui despre incident și acesta a sunat imediat la 112.
În jurul orei 20.30, un echipaj de la secția 1 Poliție Pitești a venit și a însoțit-o pe Florina Marin, soția ofițerului DIPI, la apartamentul unde se afla acesta pentru a își lua mai multe haine pentru ea și copii. Și, conform procurorilor, „Alin Marian Marin a lăsat-o să ia hainele, dar a jignit-o pe ea și pe tatăl ei.”
Ulterior, Florina Marin și tatăl ei au mers la poliție să depună plângere împotriva soțului și apoi la Spitalul Județean pentru examinare medicală: „conform certificatului medico-legal, aceasta a avut nevoie de 3-4 zile de îngrijiri medicale”.
Ofițerul DIPI a declarat că inițial a vrut să se sinucidă în sediul Poliției Argeș
În timp ce era la spital cu tatăl său, Florina Marin a fost sunată de o vecină care i-a spus că în apartament a izbucnit un incendiu. Ce se întâmplase? Așa cum se precizează în rechizitoriu, „după plecarea soției, Alin Marian Marin a răvășit mai multe bunuri din apartament, cărora le-a dat foc, după care a plecat din locuință. Audiat, Alin Marian Marin a declarat că nu își amintește cum au luat bunurile foc”. Ofițerii ISU Argeș spun însă că „împrejurarea determinantă a constituit-o folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”.
După ce a plecat de acasă, ofițerul DIPI a mers în apartamentul unde locuiau părinții soției, a încercat să ia legătura cu aceștia, însă nu a reușit.
Alin Marian Marin a mers apoi la locul de muncă din cadrul Poliției Argeș, unde deținea în mod legal o armă letală, respectiv un pistol Smith&Wesson cu calibrul 9 mm. Și, spun procurorii, „a luat arma, conform declarației, a introdus încărcătorul în care se aflau 9 cartușe, cu intenția de a se sinucide, însă s-a răzgândit și s-a decis să meargă la apartamentul unde locuia pentru a se sinucide. Când a ajuns acolo, a văzut că erau mulți oameni în apartament, însă a vrut să își pună planul în aplicare. Când Alin Marian Marin a intrat în bloc, a scos arma și a început să tragă”.
Conform declarației martorei Ramona Enache, Alin Marian Marin, când se afla în fața sa, a scos arma și a spus: „Și acum vă aranjez pe toți”.
După primele focuri trase, a intervenit jandarmul Marius Dumitru pentru a îl dezarma pe agresor, acesta fiind ajutat ulterior și de polițiștii Cătălin Voicu și Daniel Văcăroiu.
Până în momentul dezarmării, Alin Marian Marin trăsese toate cele 9 gloanțe, golind încărcătorul.
Doi polițiști răniți
cu un glonț
Rechizitoriul procurorilor arată punctual cum au fost rănite cele trei persoane în seara zilei de 10 noiembrie 2016: „Un glonț a ajuns în plinta palierului de la etajul doi, unde se aflau polițiștii, angajații ISU și socrul lui Alin Marian Marin, și a ricoșat în piciorul unei vecine. Alt glonț a trecut prin uniforma agentului de poliție Daniel Văcăroiu, în zona antebrațului, atingându-i ușor antebrațul, după care l-a atins pe ofițerul de poliție Adrian Dumitrașcu în zona capului. Acesta din urmă a avut nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale. Alin Marian Marin avea permis port-armă din 2008 și avea obligația să respecte dispozițiile legale privind folosirea acesteia, lucru pe care nu l-a făcut”.
La audieri, ofițerul DIPI a declarat că „nu a vrut să rănească sau să ucidă pe cineva și că a ochit treptele de sub palierul pe care se aflau persoanele vătămate”. Însă așa cum spun polițiștii care au investigat cazul, din raportul de constatare traseologică, rezultă că traiectoria gloanțelor nu a fost spre treptele de scară de sub palier. Și tot polițiștii mai precizează că „posibilitatea ca persoanele aflate în zonă să fie lovite de gloanțe era evidentă, întrucât inculpatul a folosit o armă de calibru mare, cu muniție letală, într-un spațiu închis, cu pereți din beton și cărămidă, cât și cu elemente de metal”.
După cum spun procurorii, expertiza medico-legală psihiatrică efectuată la Institutul „Mina Minovici” din Capitală a arătat că Alin Marian Marin are discernământul păstrat în raport cu faptele pentru care este cercetat.
Culmea e că până în seara nefericitului eveniment, ofițerul DIPI avusese un parcurs profesional impecabil, neavând vreun antecedent penal sau alt incident înregistrat.
Proprietarul
apartamentului incendiat acuză că pompierii l-au favorizat pe inculpat
Trebuie spus că soția lui Alin Marian Marin și polițiștii răniți anul trecut nu s-au constituit ca părți civile în proces. În schimb, Viorica și Alexandru Rusu, proprietarii apartamentului incendiat, cer daune de 30.000 de lei. În plus, Alexandru Rusu acuză că „procesul-verbal de intervenție a fost întocmit vădit intenționat, în sensul reducerii dimensiunii distrugerii apartamentului, favorizându-l pe inculpat.” Tot proprietarii apartamentului spun că în trecut Alin Marian Marin a lucrat în cadrul ISU Argeș și că se cunoaște cu o parte din personalul ISU.
Din dosar lipsesc
documente privind
alcoolemia ofițerului DIPI, iar reconstituirea a fost făcută cu un manechin
Alin Marian Marin a cerut prin avocatul său excluderea probei cu reconstituirea, motivând că la reconstituirea a fost folosit un manechin și că nu a participat avocatul său, așa cum era legal: „Folosirea unui manechin ales la întâmplare, în neconcordanță cu statura mea, a condus la o vădită eroare în stabilirea poziției pistolului și implicit a traiectoriei glonțului”. Ofițerul DIPI a mai reclamat și că reconstituirea a fost făcută ziua, și nu noaptea, așa cum era normal, pentru a se reproduce și condițiile de vizibilitate redusă.
Și tot ofițerul DIPI a reclamat prin apărătorul său lipsa unor probe importante de la dosar. Și, după cum spune avocatul lui Alin Marin Marian, din dosar lipsesc „documente medicale din care să reiasă consumul de alcool și substanțele psihoactive și deci starea de intoxicare a inculpatului, așa cum reiese din declarații.” Legat de acest aspect, iată ce declarase Alin Marian Marin la audieri: „Am mers la un restaurant după ce am terminat activitatea, în jurul orelor 17.00 – 17.30. M-am întâlnit cu foști colegi și am stat până în jurul orelor 19.00 – 19.30, am consumat circa patru sticle de bere.”
Alexandru Rusu, avocatul lui Alin Marian Marin, acuză și faptul că „polițiștii nu au fost capabili să gestioneze această stare conflictuală în care au fost încălcate liniștea, ordinea și siguranța publică. Agenții de poliție nu au intrat în apartament pentru a avea o discuție serioasă cu inculpatul. Polițiștii au acceptat situația umilitoare de a sta la ușa apartamentului și nu au tras niciun foc de armă, măcar ca avertisment”.
Pe 16 martie a.c., Tribunalul Argeș a respins cererile și excepțiile formulate de către ofițerul DIPI privind nelegalitatea administrării probelor.  Respingerea a avut ca fundament și notele scrise depuse de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, care au precizat printre altele că „măsurătorile au avut în vedere urmele lăsate de proiectile și nu poziționarea persoanelor vătămate”.
„Cele trei persoane nu au fost
rănite de la gloanțe trase direct,
ci din ricoșeul gloanțelor”
Avocatul lui Alin Marian Marin a declarat că „dacă ar fi vrut să omoare pe cineva, la experiența inculpatului de a mânui arma, cu un singur cartuș omora trei oameni, dar el a tras în plan vertical”. Faptul că nu a fost premeditare în incidentul din 10 noiembrie 2016 a fost întărit chiar de către ofițerul DIPI: „Nu am avut nici cea mai vagă intenție de a trage în cineva. Dovadă, și faptul cu numiții Rusu Viorica, Dumitrașcu Adrian și Văcăroiu Daniel au suferit leziuni ușoare, nu de la gloanțe trase direct, ci din ricoșeul gloanțelor trase în rampa scării sau în pereți. Or, dacă aș fi intenționat să împușc pe cineva, având în vedere distanța foarte mică, calibrul glonțului și mai ales experiența mea în mânuirea armei folosite, evenimentul din seara zilei de 10 noiembrie 2016 s-ar fi putut solda cu numeroși morți și răniți. Nu există câtuși de puțin vreun element de natură să justifice concluzia procurorului de caz că aș fi premeditat uciderea persoanelor în prezența cărora am tras cu pistolul”.
Tot legat de faptul că nu și-a premeditat acțiunile, Alin Marian Marin a mai declarat că „este cât se poate de clar că în momentul în care am plecat înarmat de la sediul IPJ, nu cunoșteam și nici nu puteam intui că odată ajuns la domiciliu voi găsi acolo agenți de poliției sau ai altor autorități, ceea ce exclude orice ipoteză că mi-aș fi propus să îi împușc. Vizibilitatea pe casa scării era slabă, iar eu aflându-mă într-o stare totală de cădere psihică, nu aveam capacitatea normală de a distinge în grupul compact de persoane vreun element de identificare în raport de care să mi se rețină o situație agravantă”.
Ofițerul DIPI suferise mai multe lovituri grele înainte de incidentul de anul trecut
Așa cum reiese din dosarul instanței, pe 3 februarie a.c., Alin Marin Marian a arătat la Tribunalul Argeș că „s-au tras 9 focuri de armă într-o direcție unde erau 11 persoane și sunt doar două persoane rănite superficial. Acest lucru spune mult, având în vedere calitatea și pregătirea mea, apreciez că și cu ochii închiși, dacă aş fi avut intenția, aş fi avut acolo minimum cinci cadavre”.
Tot la Tribunalul Argeș, Alin Marian Marin a arătat că suferise mai multe lovituri grele înainte de incidentul nefericit din 10 noiembrie 2016: „îmi decedase tatăl, fusesem anunțat că se desființează serviciul în care funcționam, iar soția mi-a cheltuit fără justificare o importantă sumă de bani pe care o împrumutasem.”
Următorul termen al procesului în care Alin Marin Marian este acuzat de tentativă la omor calificat, uz de armă fără drept, distrugere prin incendiere, loviri și alte violențe va fi pe 3 mai la Tribunalul Argeș.
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii