„Dacă alegerile ar fi un concurs de frumuseţe, inteligenţă şi educaţie, n-aş avea adversar”

de | 14.04.2011 15:09 | Politica si Administratie

# Interviu cu Ion Popa, preşedintele PNL Argeş
# A cam luat-o la vale PNL Argeş…
– În niciun caz, eu zic că e la deal. Şi asta din mai multe motive. Timp de un an am muncit pe brânci pentru a reorganiza filiala, iar rezultatele se văd, chiar dacă uneori ne-a fost extrem de greu. Ce spun este confirmat inclusiv de cele două controale din ultima vreme. Primul control a fost de la Autoritatea Electorală Permanentă, pe domeniul financiar-contabil, şi a avut un rezultat pozitiv. Apoi, am avut auditul intern făcut de secretariatul general pe probleme organizatorice, calificativul fiind „excelent”. Şi vreau să vă spun că ne aflăm pentru prima dată în această postură. S-a schimbat şi leader-ship-ul, cu consecinţe asupra relaţiei între membrii PNL, şi nu numai la vârf, ci şi la cei de jos. Aş vrea să mai punctez strategia PNL Argeş, care este total schimbată şi va duce la obţinerea unor rezultate mult mai bune.
# Susţineţi că la PNL Argeş curge lapte şi miere, însă realitatea este alta: aveţi datorii, vă pleacă şefi de organizaţii şi scandalurile se ţin lanţ…
– Toate filialele au datorii, însă datoriile nu afectează aplicarea măsurilor organizatorice. Plus că n-avem datorii la buget sau la furnizori, e vorba de datorii istorice pe care le vom achita în funcţie de posibilităţi. Doar Băsescu, Boc, Udrea şi banda portocalie n-au datorii.
# Înseamnă că nici banda lui Mircea Andrei nu are?
– Pe cale de consecinţă, aşa ar trebui.

„Aşteptăm ca Bebe Ivan să depăşească această perioadă dificilă”

# Şeful PNL Corbi a plecat cu tot cu organizaţie, iar Bebe Ivan v-a declarat război. E de bine?
– La Corbi avem o organizaţie nouă, formată din oamenii vechi. Practic, s-au înregistrat două demisii, a fostului preşedinte şi a unui consilier local. Plus Bebe Ivan, care a renunţat la toate funcţiile din partid. Acestea sunt problemele cu care se confruntă PNL Argeş, ceea ce nu e aşa rău după o perioadă de cruntă opoziţie în Argeş, când am fost atacaţi virulent atât de PSD, cât şi de PD.
# Ce nu-i convine lui Bebe Ivan?
– Pentru mine e o mare enigmă, mai cu seamă că nu avea niciun motiv legat de PNL. Eu şi colegii din Biroul permanent aşteptăm ca Bebe Ivan să depăşească această perioadă dificilă.
# I-aţi găsit înlocuitor la Băbana?
– Deocamdată, până nu se clarifică lucrurile, nu fac comentarii. Bebe Ivan este liberal, este primar şi candidatul PNL la viitoarele alegeri locale.
# Florin Călinescu spune că PNL Argeş este pierdut cu dvs. la conducere şi că Miuţescu era mai bun…
– Nu-l cunosc pe Florin Călinescu atât de bine încât să fac aprecieri la adresa lui. Nici el nu mă cunoaşte pe mine. Ne-am întâlnit o singură dată când eram prefect, n-am avut discuţii politice. A fost o întâlnire protocolară. N-am avut nicio înţelegere cu el, nu eu l-am pus să candideze în Argeş. Pe mine mă bucură faptul că în ultima perioadă atacurile la adresa mea s-au înteţit. Toţi spun că am ceas, nu mai ştiu ce maşină, iar specialiştii spun că asta e bine. Din punct de vedere personal nu-mi fac griji, pentru că mă cunosc foarte bine, ştiu care-mi este nivelul de educaţie, de inteligenţă şi înţelepciune, lucruri pe care le ştiu foarte mulţi oameni care mă cunosc.

„E târziu ca Stroe să mai facă politică, la aproape 70 de ani”

# Unii spun că sunteţi sluga lui Nicolescu…
– Legat de această chestiune, eu, ca şi construcţie umană, nu pot să fiu slugă, şi nici n-am fost vreodată. Cât priveşte relaţia cu Nicolescu, vă pot spune că aşa cum m-am purtat până acum, o voi face şi de-aici încolo. Ştim amândoi că relaţia dintre noi este una corectă şi bazată pe respect reciproc.
# V-aţi mai gândit cu candidatura la Consiliul Judeţean?
– Am spus că pentru desemnarea candidatului la CJ, USL va face un sondaj de opinie, aşa cum prevede protocolul. Dacă iese Nicolescu, el va candida, dacă iese Popa, va candida Popa. Nu se pune problema vreunui dezavantaj, subordonare sau pas înapoi. În concluzie, dacă argeşenii mă vor, voi candida şi voi câştiga.
# Credeţi că Stroe va accepta să intre în PDL?
– Constantin Stroe e o personalitate în Argeş şi orice partid politic şi l-ar dori. Ar fi o realizare pentru PD, dar eu nu-l văd pe Stroe în politică. E târziu să mai facă asta la aproape 70 de ani.
# Înţeleg că PNL a renunţat să-l mai curteze?
– Noi am avut o abordare mai decentă în ceea ce priveşte atragerea de noi membri. N-am mers atât de departe cu racolări şi şantaje la adresa primarilor, consilierilor sau oamenilor de afaceri. Eu cred că cine vrea să facă politică o face din plăcere, nu pentru că-l forţezi.
# Cât de rău v-a certat Crin Antonescu pentru prietenia cu Mircea Andrei?
– N-a fost vorba de aşa ceva. Credeţi că ei nu au prieteni? Şi apoi, eu cred că o competiţie între doi oameni care se respectă e mai interesantă decât una între doi oameni care se jignesc. Plus că e mai benefică pentru alegători. Competiţia electorală trebuie să se bazeze pe două întrebări: „ce-ai făcut pentru comunitate?” şi „ce vei face?”. Trebuie să scoatem în faţă doar calităţile politice. În fond, alegerile şi politica, în general, nu înseamnă concursuri de frumuseţe, de educaţie sau de inteligenţă. Dacă ar fi aşa, aş câştiga detaşat toate competiţiile electorale.    (Neluţu DINU)

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii