Web Analytics
scris luni, 26.12.2022

Cutremur, luni dimineață, în România

Un cutremur de suprafață s-a înregistrat luni dimineață în România, anunță Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremur, luni dimineață, în România

Citește și: Tânăr căutat de polițiști după ce și-a decapitat prietenul cu o drujbă

În ziua de 26 decembrie, la ora 09:47:10 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.6, la adâncimea de 106 km. Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 72 km E de Brașov, 76 km NE de Ploiești, 118 km S de Bacău, 118 km V de Brăila, 120 km V de Galați, 127 km N de București, 150 km NE de Pitești, 186 km E de Sibiu, 192 km N de Ruse, 199 km SV de Iași.

Citește și: 2023 – anul cu cele mai multe zile libere legale

România are un risc seismic major în privința cutremurelor între 6- 7 grade pe scara Richter. Dintre aceste arii epicentrale, zona seismică Vrancea este cea mai importantă, prin energia cutremurelor produse, extinderea ariei lor de macroseismicitate și caracterul persistent și concentrat al epicentrelor. Seismicitatea din România este grupată în mai multe zone epicentrale: Vrancea, Făgăraș- Câmpulung, Banat, Crișana, Maramureș și Dobrogea de Sud.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...