Web Analytics
scris duminică, 09.06.2024

Cutremur în Vrancea, în ziua alegerilor

A fost, din nou, cutremur, în România, unul de magnitudine mică, la primele ore ale zilei de duminică. Un seism de 2,7 grade pe scara Richter s-a produs, la ora 1:28, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea. 

Cutremur în Vrancea, în ziua alegerilor

Citeşte şi: Cod portocaliu de caniculă în Argeș și alte 12 județe. Meteorologii anunță 37 de grade la umbră

Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la adâncimea de 9,8 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 50 km Vest de Focșani, 59 km Est de Sfântu-Gheorghe, 70 km Nord de Buzău, 72 km Est de Brașov, 96 km Sud de Bacău, 97 km Nord Est de Ploiești.

Seismele de o asemenea magnitudine sunt frecvente în zona seismică Vrancea și rareori provoacă daune semnificative.

Zona seismică Vrancea este cunoscută pentru activitatea sa tectonică frecventă, fiind una dintre cele mai active regiuni seismice din România.

Autoritățile recomandă populației să fie informată cu privire la măsurile de siguranță în caz de cutremur și să verifice periodic starea construcțiilor pentru a se asigura că respectă normele de siguranță seismică.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...