Web Analytics
scris duminică, 09.06.2024

Cod portocaliu de caniculă în Argeș și alte 12 județe. Meteorologii anunță 37 de grade la umbră

Duminică, în ziua alegerilor, 12 județe și Capitala vor fi sub avertizare cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat. Alerta intră în vigoare ora 10.00 şi este valabilă până marți, la ora 10.00. Sunt vizate de avertizarea cod portocaliu județele Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Gorj, Dâmbovița, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov și București.10.00, până luni la ora 10.00. Fenomene vizate sunt temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic accentuat.

Cod portocaliu de caniculă în Argeș și alte 12 județe. Meteorologii anunță 37 de grade la umbră

Conform meteorologilor, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile se vor menține deosebit de ridicate și în zilele următoare, îndeosebi în regiunile sudice și sud-estice.

Citește și: Mioveni. Dosar penal pentru coruperea alegătorilor pe Facebook

Conform ANM, județele Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin și parțial județele Hunedoara, Alba, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Tulcea și Constanța vor fi sub avertizare cod galben, de duminică, de la ora 10.00, până marți, la ora 10.00. În aceste zone se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități. Totodată, pe alocuri nopțile vor fi tropicale, temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grade.

Săptămânile următoare aduc o vreme călduroasă în cea mai mare parte a României, cu temperaturi mai ridicate decât media pentru această perioadă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...