Web Analytics

Curtea de Apel Craiova, anunț în dosarul Gheorghe Dincă, condamnat la 30 de ani de închisoare

de | 6.11.2022 12:00 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

Curtea de Apel Craiova a stabilit primul termen în apelul dosarului în care Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru uciderea a două adolescente din Caracal. Primul termen a fost stabilit în apel pentru data de 30 ianuarie 2023.  Oricare va fi decizia Curții de Apel, aceasta va fi definitivă, potrivit Ziua de Constanța.  În prezent, Gheorghe Dincă se află în stare de detenție provizorie în Penitenciarul Craiova.

Citește și: Antrenor de tenis, judecat pentru pornografie infantilă

Gheorghe Dincă, bărbatul de 69 ani, din Caracal, acuzat de trafic de persoane, viol, omor și profanare de cadavre, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare cu executare, după trei ani de la data dispariției celor două fete Măceșanu Alexandra Mihaela şi Melencu Luiza Mihaela. Dacă nu s-ar fi contopit pedepsele, potrivit legii penale, Gheorghe Dincă ar fi avut de ispășit peste 80 de ani de detenție, practic, închisoare pe viață. Mai exact, instanța a decis condamnarea lui Gheorghe Dincă, zis „Popicu” la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela).

Citește și: „Fata mea este traumatizată! În continuare este şicanată la şcoală!”

El a fost condamnat și la 10 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la 12 ani de închisoare pentru trafic de minori (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela). Dincă a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la 15 ani de închisoare pentru viol (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela).

Citește și: O fată de 15 ani a murit după ce a primit 3 diagnostice în 4 zile

„Monstrul din Caracal” a primit și pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la încă 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela). Instanța a contopit toate aceste pedepse stabilite și a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 25 de ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse stabilite, de 83 ani închisoare, pedeapsă ce va fi redusă în final inculpatul Dincă Gheorghe va executa pedeapsa maximă de 30 de ani închisoare cu executare.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *