Web Analytics

Cursuri online la două unități din Argeș, din cauza nefinalizării unor lucrări

de | 10.09.2021 21:26 | Actualitate, Politica si Administratie

Luni, 13 septembrie, încep școlile în format fizic. În Argeș, cursurile se vor desfășura în sistem online doar în 2 unități, din cauza nefinalizării lucrărilor de reabilitare și igienizare. Vorbim despre Grădinița „Primii Pași” și Colegiul Tehnic „Armand Călinescu” (doar seral și postliceala). „În rest, cursurile încep în condiții foarte bune în anumite locuri și mai puțin bune în altele”, a spus prof. Alina Manea, inspector scolar general, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată vineri, la IȘJ Argeș.

Directorii școlilor au ales ora la care vor începe festivitățile de început de an școlar. “Regula este că se vor produce în aer liber, cu purtarea obligatorie a măștii și se vor derula pe parcursul unui interval de cel mult o oră și jumătate”, a precizat prof. Alina Manea.

Citește și Șefa Inspectoratului Școlar Județean: „Nu este primul an în care copiii din Argeș învață în containere”

Tot legat de începerea școlilor, șefa Inspectoratului Școlar Județean Argeș, prof. Alina Manea, a spus că lucrurile sunt perfectibile. “Eu nu pot discuta cu ipocrizie că școala din Argeș este pusă la punct în așă manieră încât să nu mai fie nimic de făcut”.

Totuși, e de părere că situația e mai bună decât anul trecut. „Este un pic mai pregătită școala din Argeș față de anul trecut, pentru că realitatea anului trecut a venit ca o scadență și foarte multe lucruri din ceea ce era pe lista de așteptare s-au realizat contra-cronometru: conexiuni la internet, digitalizare, atât cât s-a putut face, dar sunt convinsă că anul acesta școlar va fi, cel puțin cu câteva procente, mai bine desfășurat decât anul trecut sub acest aspect”, a concluzionat prof. Alina Manea.

Inspectorul școlar general a mai spus că există șansa de a accesa niște fonduri pentru digitalizarea școlilor din județ și că toți profesorii trebuie să participe la cursuri de pedagogie digitală.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii