Web Analytics

Cum va fi vremea de Paşte

de | 13.04.2021 14:13 | Actualitate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, mai exact, intervalul 12 aprilie-10 mai 2021. Astfel, potrivit meteorologilor, urmează o încălzire în majoritatea zonelor din ţară. Pentru începutul acestei săptămâni, termometrele vor indica valori de 20-22 grade Celsius, însă de miercuri vremea se răceşte din nou.

Tot de atunci şi ploile vor fi în extindere, mai ales în vest, centru şi nord. Aşadar, în următoarele patru săptămâni, temperaturile se vor menţine normale perioadei, cu excepţia ultimelor zile ale lunii aprilie şi a primelor zile din mai (minivacanţa de Paşte şi de 1 Mai), când va fi mai frig. Potrivit meteorologilor, precipitaţiile vor fi mai însemnate cantitativ în săptămâna 19-26 aprilie în vestul ţării. În săptămâna 12-19 aprilie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu posibilitatea unei abateri termice uşor pozitive, local în nord-est. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării, dar cu posibilitatea unui deficit local în zonele montane. Între 19 şi 26 aprilie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

 

 

CITEȘTE ȘI: Filarmonica Pitești oferă, gratuit, CD-uri publicului meloman

 

 

 

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare în jumătatea vestică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această dată. La sfârşitul lunii aprilie-începutul lui mai, temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale, local posibil uşor mai coborâte. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile extracarpatice şi local în cele centrale şi la munte, dar mai ales în cele nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. În săptămâna 3-10 mai,  mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor putea fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării, dar local cu o tendinţă deficitară.

 

sursa: Administrația Națională de Meteorologie

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii