Web Analytics
scris vineri, 10.02.2023

Cum poți supraviețui unui cutremur: trusa de supravieţuire pentru cutremur

Marile seisme din Turcia, din 6 februarie, care au dus la mii de morți, răniți și sinistrați, ar trebui să ne pună în gardă. Nici noi, românii, nu suntem feriți de mișcări seismice, așa că e bine să luăm aminte. Prin urmare, cu sprijinul „Antiseismic District”, vă vom arăta „Cum poți supraviețui unui cutremur?”. Continuăm cu trusa de supravieţuire pentru cutremur.

Cum poți supraviețui unui cutremur: trusa de supravieţuire pentru cutremur

Citește și: Cum poți supraviețui unui cutremur: măsuri de protecție în interiorul locuinței

Pregătirea unei truse de supravieţuire trebuie să fie o prioritate pentru fiecare locuitor dintr‑un oraș vulnerabil seismic. Trusa te poate ajuta să treci mai uşor peste primele ore după seism. A fi independent pe cât posibil imediat după producerea unui cutremur este un act responsabil și reprezintă un gest civic faţă de persoanele care necesită asistenţă imediată din partea autorităţilor.

Trusa de supravieţuire cuprinde minimum de care ai nevoie pentru a te descurca pe cont propriu în primele 72 de ore după producerea unui cutremur major, luând în considerare probabilitatea că utilităţile precum curentul electric, gazul şi apa nu vor funcţiona imediat.

Citește și: Seismolog japonez: „Cutremurul din Turcia este cel mai grav din secolul XXI”

Ce poate conţine o trusă de supravieţuire pentru cutremur: apă — minimum 2 litri per persoană; conserve, batoane de cereale sau oricetip de  alimente neperisabile; trusă de prim ajutor: medicamente uzuale, analgezice, antiseptice, alcool sanitar, soluţie antibacteriană, pansamente, comprese sterile, mănuși, garou, rivanol, apă oxigenată, plasturi, atele, feșe din tifon; haine de schimb; pelerină de ploaie; pătură termică sau sac de dormit; lanternă; fluier; baterie externă pentru telefon; radio cu baterii și baterii de rezervă; măști de protecţie pentru praf; hârtie igienică și pachet de șerveţele umede; briceag; carneţel în care notezi numele și numerele de telefon ale apropiaţilor.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...