Cu ocazia zilei comunei, au fost sărbătoriţi 88 de ani de la înfiinţarea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Domneşti

de | 2.07.2015 12:14 | Actualitate

Duminica trecută, a avut loc un eveniment foarte important pentru comunitatea din Domnești. Odată cu ziua comunei, sărbătoare ajunsă la a VII-a ediție, autoritățile locale au sărbătorit și 88 de ani de la înființarea primului Serviciu Voluntar pentru Situații de Urgență de la Domnești. Acesta a fost reabilitat și modernizat cu sprijin de la Consiliul Județean Argeș, iar în prezent este perfect funcționabil și deservește mai multor localități învecinate comunei Domnești. După tăierea panglicii și o scurtă vizită în incinta SVSU Domnești, sărbătoarea a continuat ca în fiecare an la Teatrul de vară, acolo unde domnișanii și invitații s-au bucurat de un program artistic de excepție, muzica populară, muzica de petrecere și muzica ușoară fiind la ele acasă la Domnești. De asemenea, au fost acordate diplome cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, precum și tuturor invitaților. La eveniment au fost alături de primarul Nicolae Smădu, prefectul Mihai Oprescu, Florin Tecău, președintele CJ Argeș, Dorin Mărășoiu, vicepreședintele CJ, precum și numeroși primari din localitățile învecinate și nu numai.

„În aproximativ trei ani, comunitatea de la Domnești a devenit o comunitate și cu respect european”

„Duminica trecută a avut loc un eveniment deosebit pentru comunitatea de la Domnești, ne-a declarat primarul Nicolae Smădu. Am sărbătorit 88 de ani de la înființarea primului Serviciu Voluntar pentru Situații de Urgență la Domnești. Am reabilitat Remiza, am resfințit-o…
De asemenea, am plecat de acolo spre Teatrul de vară, unde am serbat cea de-a VII-a ediție a zilei comunei Domnești. După atâta muncă, domnișanul și prietenii noștri din zonă merită și o zi de distracție o dată pe an. Important este că trebuie să avem grijă de tot ce înseamnă comunitate, trebuie să ne mobilizăm pentru a accesa proiecte pentru a face viața comunității mai ușoară. După ce am introdus rețeaua de gaze, după ce am reabilitat școala generală și liceul de la Domnești, după ce am reabilitat și această Remiză, am finalizat aducțiunea de apă după 9 ani de zile datorită sistemului politic, am rezolvat și cu distribuția apei, 75% este finalizată și plătită și după toate astea cred că ajungem să evaluăm acest proiect de canalizare la care licitația s-a ținut. Avem pe fonduri europene și un proiect de 1 milion de euro pentru asfaltare și de aceea zic eu că ne îndreptăm spre o situație foarte bună. În aproximativ trei ani, comunitatea de la Domnești a devenit o comunitate și cu respect european. Revenind la ziua localității, vreau să vă spun că programul artistic a fost foarte încărcat. Am avut Doina Argeșului cu toți soliștii, Doina Bascovului, ansamblul Dorul, formația Bogdan Săvoiu cu prietenii noștri de la Slănic, Marcela Fota, Lora și bineînțeles copii de la Domnești și ansamblul de la Corbi condus de dl. Petrică Achimoiu.

Distracția a ținut până la miezul nopții, atunci când am avut un superb foc de artificii. Să nu uităm că pe parcursul zilei am acordat și diplome pentru șase cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie și diplome pentru invitații noștri, pentru mass-media, pentru interpreți, pentru cei care ne-au făcut bucuria de a ne vizita în acea zi extraordinară”.
Marius Ionel

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii