Web Analytics
scris sâmbătă, 17.12.2022

Croația – Maroc, finala mică a Campionatului Mondial din Qatar

Finala mică a Campionatului Mondial din  Qatar se joacă azi, de la ora 17, între Croația și Maroc.  Cele două echipe s-au mai întâlnit până acum de două ori, cel mai recent în grupa turneului final din Qatar, când scorul a fost egal, 0-0. Primul lor meci direct a avut loc în 1996, în semifinalele turneului internaţional Cupa Regele Hassan al II-lea, rezultatul fiind tot egal, 2-2, însă Croaţia s-a impus la penalty-uri cu 7-6.

Croația – Maroc, finala mică a Campionatului Mondial din Qatar

Citește și: Accident cu mai multe maşini la Mihăeşti – Argeş

Croaţia are doar o victorie în timpul regulamentar la Cupa Mondială după victoria sa din semifinalele ediţiei din 2018 (2-1 cu Anglia, după prelungiri), 4-1 cu cu Canada, în grupă la ediţia actuală. Echipa antrenată de Zlatko Dalic a pierdut finala din Rusia, a făcut două egaluri în grupă în Qatar (0-0 cu Maroc şi 0-0 cu Belgia), iar apoi a trecut la loviturile de departajare de Japonia (optimi) şi Brazilia (sferturi), pierzând fără drept de apel semifinala cu Argentina (0-3). Croaţia a mai jucat o dată pentru medaliile de bronz la Cupa Mondială, în 1998, învingând Olanda cu 2-1 la ediţia din Franţa.

Citește și: Generalul Chelaru s-a supărat pe primarul Gentea. Uite cine i-a împăcat!

Marocul este prima echipă arabă şi africană care a atins semifinalele Cupei Mondiale, iar selecţionerul Walid Regragui este primul antrenor arab care conduce o echipă naţională în faza eliminatorie a Cupei Mondiale.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...