Web Analytics

Cristian Gentea îi dă replica prefectului: „Sunteți folosit de liberali pentru a vă afla în treabă”

de | 13.09.2022 10:16 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Continuă atacurile între primarul Cristian Gentea și prefectul Radu Perianu, pe subiectul tarifului la apă. Luni, prefectul de Argeș a postat pe Facebook un mesaj în care spune că prețul la apă ar trebui modificat, în special pentru cei care își udă grădinile. Radu Perianu a cerut municipalității să găsească o soluție pentru apometrele de udat: „Îi pun la dispoziție (primarului Gentea, n. red.) toată legislația necesară să aducă această modificare legată de contorizarea apei prin Apă Canal 2000”, se arată în mesajul prefectului.

Citește și: Prefectul îl roagă pe primarul Gentea ”să demareze o acțiune de subvenționare a repartitoarelor de căldură”

În replică, primarul Gentea îi transmite lui Radu Perianu următorul mesaj:

„Am plecat cu familia în singura mea vacanță din acest an. O vacanță lungă … de 6 zile!

Pentru că nu rămân dator niciodată, din eleganță, voi răspunde – deși nu prefectului județului Argeș, care, instituțional, nu are nicio legătură cu subiectul abordat, ci domnului Radu Perianu.

Domnule Perianu, insistați, pe de o parte, să interveniți public pe o temă extrem de sensibilă, fără să aveți informații! Dacă sunteți preocupat, ca cetățean, de date tehnice legate de distribuția apei prin sistemele de alimentare și de tarifele practicate pentru utilizarea apei potabile sau canalizare, în Pitești și în zonele în care operează Apă_Canal 2000 SA, mă puteați contacta direct.

Citește și: Prefectul Radu Perianu: ”La iarnă, gazele ne vor costa atât de mult, încât nici nu ne va mai interesa dacă o să avem un volum suficient”

V-aș fi explicat, așa cum o fac de fiecare dată când avem discuții punctuale.

Înțeleg doar că vă doriți un prilej, indiferent de context, în care să dialogăm online – doriți capitalizare de imagine, nu contează cum și de ce, scandal să fie!

Deși, după cum reiese din spusele dumneavoastră, vă pricepeți foarte bine la apometre, debitmetre (!), după ce mă întorc, vă voi explica iar cum este cu apa potabilă, apa industrială, canalizare… Așa că vă invit să vă pregătiți pentru a lua notițe! O voi face pentru ultima oară, fiindcă am multă treabă la Pitești și nu am timp de dat meditații!

Repet, nu aveți informație corectă și mă întreb dacă persistați în greșeală pentru că nu ați înțeles sau pentru că sunteți folosit de liberali pentru a vă afla în treabă, adică în atenția publică, cât de mult se poate.

Este redundant că în urmă cu ceva vreme făceați apel, de data asta în calitate de prefect, să nu se folosească apa potabilă la udat grădini și flori, acum v-ați sucit la 180 de grade!

Cel mai jenant, însă, în opinia mea, este postura în care vă situați (sau vă obligă PNL să vă situați) de a face intervenții publice pe un subiect extrem de sensibil: în trecutul nu foarte îndepărtat, tocmai ați consiliat (degeaba!) un reprezentant PNL (fost consilier județean), pe care l-am prins furând apă!!! Da, instanța a dovedit furtul, iar una dintre colegele dumneavoastră a fost avocatul hoțului dovedit!

Puteați evita revenirea acestui scandal de presă legat de PNL!

Mai mult, nu înțeleg de ce nu vă uitați la „modelele de administrație”, așa cum le prezentați în campaniile electorale – Oradea sau Cluj Napoca. Au debitmetre la canalizare?

Nici nu vreau să mă gândesc mai departe, la ce se vorbește prin Pitești, că un coleg de partid cu funcție înaltă la București ar avea ceva interese de business cu apometre/debitmetre, mai exact are stoc ce trebuie valorificat.

Domnule Perianu, dacă dumneavoastră considerați că „înțepăturile” astea puerile, la adresa mea, vă vor aduce vreun câștig în cariera politică, vă înșelați amarnic!

Toate, însă, la timpul lor!”

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Domnule Perianu, mergi bre in audienta la directorul tehnic de la Apa-Canal sau la directorul general si vezi daca tehnic este posibil asa ceva apoi sa deschizi gura. Da lasa ca e bine si asa caci mai aflam si noi de PNL-isti infractori care fura apa potabila din retea. Si nu oricine, auzi tu, consilier !

    Răspuns
  2. Apele reziduale nu pot fi contorizate deaorece (cum spune si numele)contin reziduuri de toate categoriile care blocheaza sau defecteaza aparatura de masura.Pe de alta parte cetatenii (nu cu mult timp in urma)au fost indemnati sa ude spatiul verde care din cauza secetei s-a uscat si a dat o imagine deloc placuta orasului.Cu ce alta apa ar putea sa-si ude oamenii gradinile ca sa poata sa traiasca aproape de natura?!Protejam si intretinem natura sau o lasam asa ca-n jungla intr-un oras modern.?!Atunci haideti sa turnam betoane peste tot si am rezolvat cazul.Ne mutam pe Luna ca acolo nu avem ce uda.Cand e seceta avem tot felul de idei crete cum sa economisim, in loc sa avem idei cum sa stocam apa si sa o folosim rational nedepasind niste limite.Este mai periculoasa o iarba uscata(pericol de incendiu) decat o vegetatie intretinuta rational.
    Plantele si spatiul verde folosesc apa bruta din alte surse decat cea potabila.Dar parca a disparut si spalatul strazilor cum se facea in trecut, ceea ce a dus la acumularea de praf care ne intra tot noua in plamani.Scapi de una si dai peste alta mai grava.
    Ideile de acest fel dispar ca prin minune cand suntem asediati de ploi si furtuni.De ce nu avem o idee sa stocam apa de ploaie cum faceau bunicii nostri in loc sa o platim ca apa pluviala care foloseste canalizarea orasului?!
    O sa ajungem sa facem si asta in viitor, dar de nevoie.
    Haideti sa lasam pe domnul primar si cei de specialitate sa-si faca treaba.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *