Web Analytics

Prefectul îl roagă pe primarul Gentea ”să demareze o acțiune de subvenționare a repartitoarelor de căldură”

de | 8.09.2022 13:24 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Pentru că vine iarna și pentru că la Pitești sunt 19.500 de apartamente branșate la sistemul public de termoficare (90% dintre ele în sistem paușal), prefectul Radu Perianu a readus azi în discuție o soluție de economisire a consumului de agent termic și, implicit, a reducerii costurilor cu încălzirea locuințelor.

Citește și: Prefectul Radu Perianu: ”La iarnă, gazele ne vor costa atât de mult, încât nici nu ne va mai interesa dacă o să avem un volum suficient”

Celor aflați ”la paușal”, dacă vor să facă economie, nu le folosește la nimic dacă închid caloriferele. Prin urmare – spune prefectul – există sistemul repartitoarelor. Acestea sunt montate doar în 10% dintre apartamente. Dar nu pot fi achiziționate oricum; trebuie să fie agreate de SC Termoficare. Este motivul pentru care îl rog pe domnul primar Gentea să demareze o acțiune de informare și de subvenționare a acestor repartitoare, astfel încât cei care doresc să facă o economie la agentul termic să o poată face. Pentru că o factură la iarnă, chiar și subvenționată, îi poate pune pe unii oameni în dificultate”.

În legătură cu cele spuse de dl Perianu i-am solicitat un punct de vedere primarului Gentea, care a discutat deja cu prefectul, reproșându-i că aduce în discuție subiecte nedocumentate așa cum trebuie. Drept urmare, primarul va formula în scurt timp un punct de vedere.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Dl.prefect ar trebui sa puna consilierii sa citeasca conditiile legale de functionare a repartitoarelor si sa vada daca furnizorul va fi in stare sa le atinga si sa le mentina.Deasemenea toti consumatorii care ar putea avea repartitoare sa fie educati si urmariti cum le folosesc, ceea ce este imposibil.Repartitoarele sunt o investitie fara folos si cu scapari deoarece cei care le inchid pt. a nu plati tot vor avea ceva caldura prin tevile comune si de la spatiile comune(casa scarii,subsol,uscatorii).Se pot intalni si cazuri de montare a unor calorifere in plus in diferite apartamente si fara repartitor.Deci undeva ar mai fi ceva caldura necontorizata prin repartitoare. Daca scara sau blocul ar avea contor de energie termica tot ar fi un pas inainte.
    Si apoi nu mai vorbim de scandalurile interminabile intre administratori si locatari pe tema impartirii cantitatilor facturate.
    Era mai simplu impartirea cantitatii totale contorizata la nivel de scara sau bloc la suprafata utila a apartamentului + spatiile comune(cota parte).Poate stiti ca, si cu apa calda din calorifere se poate face dus?!!!!!!!!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *