Web Analytics

Prefectul Radu Perianu: ”La iarnă, gazele ne vor costa atât de mult, încât nici nu ne va mai interesa dacă o să avem un volum suficient”

de | 3.09.2022 13:02 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Vom suferi de frig la iarnă? Avem gaze suficiente pentru încălzirea locuințelor? Sunt întrebări pe care și le pun mulți dintre cititorii noștri, mai ales acum, în contextul războiului din Ucraina și al conflictului energetic dintre UE și Rusia.

Citește și: Prefectul, despre Elena Lasconi: ”Ea trăiește o continuă beție a puterii”

Pe 23 iunie, Parlamentul European a decis, printr-un vot de urgență, că statele Uniunii Europene trebuie să aibă 80% gaz în depozite până la 1 noiembrie, ca să se asigure  că au suficiente rezerve pentru iarnă. Cu 39% din depozite pline, România se afla la coada UE în această privință.

Este și motivul pentru care, zilele trecute, la sediul PNL Argeș, l-am întrebat pe prefectul Radu Perianu dacă noi, argeșenii, vom avea un volum suficient de gaze naturale la iarnă. ”Gazele o să ne coste atât de mult, încât nici nu ne va mai interesa dacă o să avem un volum suficient” – ne-a răspuns îngrijorat  reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Conform unor date oficiale din luna iunie, în țara noastră doar 39% din rezervoarele de stocare a gazului erau atunci pline. Media europeană era, tot în iunie, de 55%. România avea stocat până pe 21 iunie aproximativ 13 twh, în depozitele Depomureș și Depogaz Ploiești.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Fix … ca pe vremuri : // Tu, sergent de strada cu fluierul de gat ; mai fluiera si-n … . … ca sa-ti treaca de urat !//

    Răspuns
    • Atunci ce avem de făcut?

      Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *