Web Analytics

Cristian Gentea, lămuriri despre proiectul Pădurii Trivale

de | 1.11.2019 15:19 | Actualitate, Politica si Administratie

Proiectul de hotărâre prin care Pădurea Trivale ar putea să devină Arie Naturală Protejată de interes național a fost dezbătut în cadrul ședinței de Consiliu Local Pitești din această săptămână. Demersul, inițiat de consilieri locali PSD și ALDE, se referă la aproximativ 375 ha din cadrul pădurii și a fost susținut în unanimitate de consilieri, joi, 31 octombrie. Cristian Gentea, unul dintre inițiatori, a spus că săptămâna viitoare, va fi inițiat un nou proiect de hotărâre pentru toată suprafața Pădurii Trivale. 

„Proiectul este pentru 375 de ha, cât există în momentul de față liberi, adică sunt în proprietatea statului, nu sunt retrocedați. Săptămâna viitoare, o să facem un alt proiect de hotărâre, la care am înțeles că vor și cei de la liberali să fie inițiatori, pentru restul de 500 și ceva de hectare care sunt deja retrocedate și pentru care, bineînțeles, proprietarii trebuie despăgubiți. Procedăm așa ca să facem arie protejată în toată pădurea Trivale. Deocamdată, am zis să avem grijă de cei 375, măcar să fim siguri de aceștia”, a mai explicat președintele PSD Pitești, Cristian Gentea.

De curând, consilierul liberal Narcis Sofianu și doctorul Tiberiu Irimia au inițiat o campanie de strângere de semnături pentru extinderea Parcului Trivale și instituirea ariei protejate de interes local. S-au strâns până acum peste 3000 de semnături. Este nevoie de 7500 semnături pentru ca proiectele să intre pe ordinea de zi a Consiliului Local Pitești. Întrebat care este avantajul proiectului votat în ședința de joi, în raport cu inițiativa celor doi liberali, Cristian Gentea a precizat că „toată procedura se va derula mult mai repede. Avantajul este clar, am redus din timp”.

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii