Web Analytics

Cristian Gentea, acuzații grave la adresa Lilianei Murguleț

de | 15.07.2021 21:22 | Actualitate, Politica si Administratie

Primarul Cristian Gentea a acuzat-o pe Liliana Murguleț, ex-șefa IȘJ Argeș, că a amenințat directori de școli să se înscrie în Partidul Național Liberal, în perioada în care a condus Inspectoratul Școlar Județean Argeș. “Eu nu comentez ce s-a întâmplat la alegerile PNL Pitești. E bucătăria lor, nu mă interesază, dar nici nu mă pot abține să nu spun nimic despre ce s-a întâmplat după alegeri, demiterea dnei inspector general. Așa cum declara dl Apostoliceanu, ieri, (în interviul publicat în Jurnalul de Argeș, n. red.) cel mai bun inspector școlar „ever”.

Citește și Exclusiv. Apostoliceanu recunoaşte că el i-a dat recomandare elevului care a votat la alegerile de la PNL Piteşti

Într-adevăr, dânsul poate spune așa ceva, pentru că, fiind secretar al organizației PNL Pitești, cea mai mare realizare a dumneaei a fost că l-a ajutat pe Apostoliceanu cu baza de date, ca să o extindă. A racolat membri de partid de la alte partide. Nu avea nicio eficiență să iei niște profesori tineri, care abia au terminat facultatea, s-a gândit să ia directori de școli. I-a amenințat. Sunt directori, de exemplu, de la Școala 16., care nu au fost impresionați de amenințările doamnei și, drept urmare, au și pierdut funcția, dar sunt și directori care, dorindu-și foarte mult să rămână pe funcțiile respective, imediat au semnat acele adeziuni.

Citește și Liliana Murguleţ: „Eu am fost diriginta multor copii, inclusiv diriginta lui Tudor Orban”

Cei doi directori care au venit ca doi pisoi la mine în birou să îmi spună că îmi jură credință toată viața, dar n-au ce face, trebuie să semneze aceste adeziuni (adeziuni la PNL, n. red.), sunt Nicolescu de la Școala “Mircea cel Bătrân” și Haiducu de la “Mihai Eminescu”. Bineînțeles că eu n-am nevoie de o asemenea fidelitate și i-am invitat să iasă afară. Știu că au ieșit în public și au tot vorbit despre cât de bună e social-democrația în detrimentul liberalismului, acum văd că au fost aleși să promoveze această doctrină nouă. Deci, doamna inspector- șef cu asta s-a ocupat.

Citește și Alina Manea, noua şefă a IŞJ Argeş: „Nu am contactat-o pe d-na Murguleţ, dimpotrivă, eu am aşteptat de la dânsa un telefon”

Am văzut noul inspector șef interimar, Alina Manea, care a declarat ieri (în interviul publicat în Jurnal de Argeș, n. red.) că a fost pusă în perioada PSD-ului, nu este membru PSD, așa este, n-a fost niciodată, dar că nu a avut nicio presiune din partea PSD-ului ca să intre în PSD. Deci așa am lucrat noi. Haiducu a intrat (în partid, n. red.) la un an după ce a venit director. Așa se lucrează la ei și nu știu de ce se lamentează atât dl președinte Miuțescu, pentru că el culege exact ce a semănat. Este exact stilul dumnealui de lucru, iar cel mai bun exemplu sunt eu. Un an de zile m-a terorizat, pur și simplu, ca să mă schimbe. A intervenit la București lunar. Așa a făcut el și nu înțeleg de ce este atât de supărat acum. Poate înțelege: ce semeni, aia culegi”, a declarat Cristian Gentea, președintele PSD Pitești, în timpul unei conferințe de presă, joi-15 iulie a.c., la Primăria Pitești.

Replica Lilianei Murguleț: “Domnul primar Gentea face o politică de proastă calitate prin declarațiile sale!”

Liliana Murguleț a declarat:
“Primarul PSD Cristian Gentea intoxică spațiul public cu o afirmație care nu-i demnă nici de un bărbat vertical, nici de un om politic.
Acesta susține că eu, Liliana Murguleț, am amenințat doi profesori că, dacă nu semnează adeziuni politice la PNL, nu le mai prelungesc mandatul de directori de școli.
O enormitate! O aberație!
În primul rând, cei doi directori, din câte știu erau reconfirmați pe post încă din luna ianuarie. Iar mandatele lor durează până în luna august. Ei și-au semnat adeziunile la PNL, pentru că așa au dorit, în luna mai.
În al doilea rând, nimeni nu poate obliga niciun om să-și depună o adeziune la un partid politic. Fiecare este liber să adere la ce formațiune politică dorește sau să rămână apolitic, dacă așa optează. Cum aș fi putut eu să-i oblig pe cei doi să semneze o adeziune la PNL? Cel mai bine ar fi să iasă cei doi profesori și să spună ei public dacă i-am obligat.
Domnul primar Gentea face o politică de proastă calitate prin aceste declarații și părerea mea este că ieșirea dumnealui este o reacție necontrolată la ce a spus domnul Sorin Apostoliceanu despre mine și anume că am fost un inspector școlar general performant.
Însăși tonalitatea pe care o folosește Gentea când spune că cei doi au venit ”ca niște pisoi” la dumnealui în birou și i-au jurat fidelitate… Păi, așa se vorbește? Așa se face politică?
Primarul Cristian Gentea nu și-a dorit niciodată o discuție serioasă cu mine pe subiectul școli și educație. Fiindcă i-aș fi arătat ce înseamnă provocările funcției de inspector școlar general pe vreme de pandemie și ce înseamnă să performezi în situații de criză. Dumnealui se limitează la polemici politice ieftine.
Voi prezenta un raport de activitate pe ultimele 10 luni la inspectorat și discutăm concret cu domnul Cristian Gentea dacă mandatul meu a fost unul performant sau nu.”

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Heloooooo…..ciuma rosie..înainte să aduci acuzații,explică mata,pularaule,cum ai pacalit-o pe dna GICA DOBRIN..esti un primar si un caracter de ultima speță.Prosti sunt ,aia de te-au votat.

    • Cristian – un nume sfant, purtat de un tembel !