Web Analytics

Liliana Murguleţ: „Eu am fost diriginta multor copii, inclusiv diriginta lui Tudor Orban”

de | 15.07.2021 13:05 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

# „Șansa mi-a surâs și am avut, în general, elevi celebri, dacă pot să spun așa”, completează proaspăt demisa șefă a IȘJ Argeș

Acuzată în spațiul public că ar fi adus elevi de liceu în partid pentru a asigura victoria unuia dintre candidații la alegerile interne din PNL Pitești, de pe 4 iulie a.c., și demisă ulterior din funcția de inspector școlar general al IȘJ Argeș, Liliana Murguleț a acceptat să răspundă câtorva întrebări pentru Jurnalul de Argeș.

# Ce știți despre băiatul de 17 ani care a votat la alegerile interne de la PNL Pitești?
– Nu știu despre cine e vorba, nu îl cunosc, nu l-am văzut niciodată. Subiectul în care sunt eu introdusă este un mister pentru mine.
# Cum răspundeți acuzațiilor de săptămâna trecută, că ați fi adus elevi de liceu să voteze la alegerile interne de la PNL Pitești?
– Ca un om nevinovat. Eu spun că sunt complet nevinovată. În primul rând, eu nu aduc elevii la vot. Nu e treaba mea să aduc elevii la vot. Eu nu am adus elevi în partid, nici nu am avut unde să relaționez cu elevi de liceu, să fim serioși. Pentru că sarcinile mele de la Inspectorat sunt cu totul de altă natură. Îmi este și greu să dau un răspuns la o știre în care nu mă regăsesc absolut deloc. Sunt, cum s-ar spune, într-un subiect paralel vizavi de ceea ce se face vorbire.

„D-na Manea mi-a spus că a fost luată pe nepregătite, că n-a știut despre ce e vorba. (…) Povești…”

# Cu d-na Alina Manea ați vorbit de când a preluat conducerea IȘJ Argeș? V-a sunat înainte să vă spună că va fi numită?
– Nu, am sunat-o eu seara, după ce am citit știrile. Am salutat-o, i-am zis: „Bună seara, d-na inspector general, cum a fost?…” În sfârșit, mi-a spus că a fost luată pe nepregătite, că n-a știut despre ce e vorba. Am zis că nu cred că nu putem ști despre ce e vorba, pentru că, în momentul în care se face o detașare pe o funcție, fiecare dintre noi ne dăm un acord asumat, cu semnătură. Nu așa, povești, că ne-a luat prin surprindere, că nu știm. Știm! Foarte bine. Eu am mai precizat și e bine să se știe că, în viața mea profesională, am primit și eu în două situații oportunități profesionale, cum le-a numit d-na Manea, de a merge și la locul unor directori în două colegii de prestigiu din București și, întrucât eu îi cunoșteam și făcusem echipe cu cei doi directori, am refuzat și am declinat această ofertă și acum sunt convinsă că am făcut ce trebuie. Dincolo de funcție, rămânem noi, oamenii, cu oglinda sufletului nostru și eu vreau să mă simt confortabil cu mine în continuare, așa cum m-am simțit și până acum.

„Eu nu am fost propulsată sau recomandată de nimeni altcineva decât de dl. Miuțescu”

# Ați fost diriginta fiului d-lui Ludovic Orban?
– Eu am fost diriginta multor copii, inclusiv diriginta lui Tudor Orban, dar eu am avut în cariera mea profesională șansa să lucrez în niște școli prestigioase, unde am avut și alți copii renumiți, numai că despre acest copil se face acum vorbire, adică șansa mi-a surâs și am avut, în general, elevi celebri, dacă pot să spun așa. Dar noi tratăm elevii așa cum trebuie să îi tratăm, ca niște parteneri în actul educațional și, ca atare, nu facem din asta un discurs. Până la urmă, în bancă sunt toți elevi, indiferent cum se numesc. Lucrul ăsta am ținut să îl marchez întotdeauna, pentru că elevii trebuie să fie egali, indiferent de nume, și mulțumesc lui Dumnezeu că am putut să mă așez într-o echidistanță.
# Să înțeleg că nu a contat acest aspect în cariera dvs. profesională sau politică?
– Nu a contat, pentru că eu am ajuns inspector general și ne-am reîntâlnit în Argeș, la un eveniment, pur și simplu. Eu nu am fost propulsată sau recomandată de nimeni altcineva decât de dl. Miuțescu. Că s-a întâmplat să ne învârtim în anumite cercuri și că ne cunoaștem unii cu alții, asta e altă poveste. Cum vă spuneam, noi ne cunoaștem mult mai mulți unii cu alții.

Citește și Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre demiterea Lilianei Murguleț:”Pe borderourile de vot există elevi înscriși care au votat, având vârsta mai mică de 18 ani”

Citește și Adrian Miuțescu: „Nu m-am hazardat să fac imediat declarații despre demiterea Lilianei Murguleț. Am făcut propria anchetă: e nevinovată”

Citește și Scandal de hărţuire sexuală la Colegiul Brătianu. Paznicul – acuzat de profesoara de franceză

 

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ca … mare mai este Gradina Domnului , asta chiar nu are nicio sansa de-a se mai face bine !