Web Analytics

Crinu Olteanu: „Acum sunt cetăţean canadian, lucrurile îmi merg bine aici”

de | 13.08.2014 19:25 | Sport

# Fostul campion mondial e antrenor pentru grupe de inițiere în box și antrenor personal de fitness. În 1999 la Houston, în S.U.A, Crinu Olteanu a ieşit campion mondial la box. Piteşteanul a concurat atunci la 54 kg (categoria cocoş) şi a luat aurul după ce l-a învins pe rusul Djamaloudinov. Părea că toată lumea este la picioarele lui, iar acest titlu îi va asigura o viață lipsită de griji. Dar cum în România rezultatele unui campion mondial, european sau olimpic contează mult prea puțin în ochii societății civile, Crinu a început să se lovească de o serie de greutăți. Sătul de a se mai lupta în țară cu morile de vânt, Olteanu a ales să-și depună actele de emigrare în Canada. Așa se face că de ani buni, fostul medaliat cu aur trăiește o nouă viață, mult mai bună pentru el, dar și pentru familia lui.

„Pentru moment, nu mă gândesc că m-aș putea întoarce în România”

# Când ai plecat în Canada și de ce ai luat această decizie?
– Am plecat în Canada în primăvara anului 2007. Am luat această decizie pentru că doream o nouă provocare și totodată și pentru un viitor mai sigur, nu ca în România.
# Cu ce te ocupi în Canada?
– Sunt antrenor coordonator pentru grupe de inițiere în box și antrenor personal de fitness.
# Cum este viața în această țară?
– Aici viața este mai lipsită de griji și de stres decât în România și poți aspira la mai mult, dacă muncești bineînțeles.
# Am văzut că ai venit în România în urmă cu câteva săptămâni…
– Am fost în România în vizită, să-mi revăd familia și prietenii… și m-am simțit extraordinar alături de ei!
# Cum ți se par România și Argeșul din punct de vedere sportiv în prezent?
– România, din punct de vedere sportiv, a avut și o să aibă mereu rezultate, urmăresc cu interes competițiile în care sunt implicați sportivii români indiferent de sportul practicat. Cât despre sportul argeșean, pot spune că încă se mai poate face performanță ceea ce este un lucru destul de bun. Însă, ar trebui mult mai mult…
# Ești hotărât să rămâi definitiv în Canada?
– Am luat această decizie în urmă cu 7 ani… Acum sunt și cetățean canadian, lucrurile merg bine aici, deci pentru moment nu mă gândesc că m-aș putea întoarce…
# Există posibilitatea să te mai întorci în țară?
– Da. De fiecare dată când o voi face, va fi o mare placere. E normal să fie așa!
# Ce te mai leagă de România?
– Nu pot uita de unde am plecat, momentele frumoase petrecute aici, familia care este aici și prietenii adevărați care au fost tot timpul alături de mine și cărora le mulțumesc și pe această cale.
# Menționează câteva aspecte negative și câteva aspecte pozitive observate de tine la întoarcerea în țară.
– Sincer, s-au modernizat multe și mă refer la străzi, cartiere etc, câinii comunitari au mai dispărut… Din păcate, viața în România este scumpă, iar salariile sunt mici…
# Ce mesaj ai tu către iubitorii boxului argeșean?
– Aș vrea să le mulțumesc pentru suportul acordat de-a lungul anilor, sper să susțină în continuare boxul și nu în ultimul rând le doresc multă sănătate și o viață lipsită de griji!
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii