Crește valoarea tichetelor de creșă

de | 21.08.2022 22:14 | Actualitate, Home

Suma lunară care se acordă sub formă de tichete de creşă va fi mărită începând cu luna octombrie și va ajunge la 570 de lei. Măsura este cuprinsă într-un proiect de ordin al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), publicat recent în dezbatere publică.
În prezent, tichetul de creșă are o valoarea de 520 de lei, ceea ce înseamnă că majorarea va fi de 50 de lei. Conform prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, cu modificările ulterioare, valoarea nominală de 570 de lei se va aplica și pentru primele două luni ale semestrului I al anului 2023, respectiv februarie 2023 și martie 2023.
Tichetele de creșă sunt bilete de valoare care se acordă lunar angajaţilor care nu beneficiază de concediul şi de indemnizaţia acordate pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul celui cu handicap. Tichetele de creşă pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la creşa unde este înscris copilul şi se acordă, la cerere, unuia dintre părinţi sau tutorelui căruia i-a fost încredinţat copilul spre creştere şi educare, pe baza livretului de familie.

Citește și: Înainte de a lua bani de la bancă, românii vor fi testați


Nu pot beneficia de tichete de creşă asistenţii maternali profesionişti sau persoanele la care este găzduit copilul şi pentru care s-a instituit măsura plasamentului în regim de urgenţă, în temeiul Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Tichetele de creșă, alături de tichetele de masă, cadou, culturale sau voucherele de vacanță, se emit, din luna februarie, doar pe card. Cele pe hârtie, emise înainte de 1 februarie, rămân valabile până la data expirării înscrisă pe ele.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *