Web Analytics

Credincioșii din parohia Cracăul Negru au vizitat mânăstirile Argeșului

de | 13.07.2022 08:56 | Actualitate, Cultură, Home

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a fost gazda unui grup de pelerini din parohia nemțeană Cracăul Negru. Cu această ocazie, oaspeții veniți din satul natal al Ierarhului Argeșean, au avut ocazia să descopere frumusețea naturală și ecleziastică a județului nostru. Pelerinii au vizitat principalele mănăstiri ale Eparhiei, precum și alte obiective din spațiul istoric și cultural argeșean. Între acestea amintim: Mausoleul Mateiaș, Mănăstirea Corbii de Piatră, Mănăstirea Trivale, Planetarium din incinta Muzeului Județean Argeș și Catedrala Arhiepiscopală Sf. Apostoli Petru și Pavel din Mioveni.

Citește și: A fost semnat contractul de furnizare a autobuzelor ecologice la Pitești

Ultimul popas duhovnicesc a fost în municipiul Curtea de Argeș unde pelerinii au vizitat Catedrala Arhiepiscopală (ctitoria lui Neagoe Vodă Basarab), Palatul Arhiepiscopal – recent restaurat și Fântâna Meșterului Manole. De asemenea, oaspeții au ajuns și la noua Catedrală Arhiepiscopală unde s-au închinat la moaștele Sf. Mc. Filoteea. Pe lângă obiectivele vizitate, copiii din localitatea Cracăul Negru s-au bucurat de multe activități recreative desfășurate în locațiile unde au fost cazați.

Citește și: În căutarea zimbrilor de pe Portăreasa

Acesta este al treilea pelerinaj în care credincioșii din parohia Cracăul Negru vin să viziteze cele mai frumoase locuri din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. Dacă în vara anului trecut peste 90 de pelerini argeșeni au ajuns în parohia Cracăul Negru, în săptămânile viitoare alte grupuri de argeșeni vor pleca către Moldova.
Totodată, la finalul lunii august este așteptat în Argeș un alt grup de pelerini format din copii și adulți, care vine din satul natal al Arhiepiscopului Calinic Argeșeanul pentru a vedea frumusețea istorică și ecleziastică a județului Argeș.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole