Web Analytics

Crăciun şi familia ocupă abuziv un teren al unei bătrâne din Mărăcineni

de | 21.09.2017 12:44 | Dezvăluiri

5 03# Noi abuzuri ale Cartelului de la Mărăcineni ies la iveală # Gheorghița Cheonea a câștigat irevocabil toate procesele și a cerut să reintre în posesia terenului, însă atât Primăria Mărăcineni, cât și Prefectura Argeș, îi dau răspunsuri birocratice și penibile și amână nejustificat punerea în aplicare a unor sentințe cât se poate de clare # La Secția de poliție Bascov, de care ține comuna Mărăcineni, a fost făcută o plângere împotriva lui Stelian Crăciun pentru ocuparea abuzivă a terenului de mai bine de un an, însă plângerea nu a fost nici până acum soluționată. Dimpotrivă, cea amendată a fost bătrâna # Șeful Poliției Bascov e subcomisarul Marius Aioanei, menționat în plângerea de la DNA de către denunțătorul Viorel Nicolae Bolovan ca fiind unul dintre polițiștii de casă ai omului de afaceri Stelian Crăciun

Noi și noi nereguli și abuzuri grave ies la iveală după ce foarte mulți oameni din Argeș și din țară au aflat din Jurnalul de Argeș despre neregulile pe bandă rulantă comise de Cartelul de la Mărăcineni. Asta după ce Jurnalul de Argeș a prezentat în mai multe articole dezvăluirile făcute de Viorel Bolovan, administrator la o firmă fantomă în spatele căreia s-a aflat controversatul om de afaceri Stelică Crăciun din Mărăcineni și cumnatul său, Nicolae Dascălu, actual primar de Mărăcineni. Bolovan ne-a prezentat în cele mai mici detalii denunțul pe care l-a trimis Laurei Codruța Kovesi, procurorul șef DNA, în legătură cu afacerile lui Crăciun, cu ale cumnatului acestuia, primarul Nicolae Dascălu de la Mărăcineni, precum și cu firma Amfora a omului de afaceri George Dumitrescu.

7 GheorghitaCheoneaSăptămâna trecută, ne-a vizitat la redacția Jurnalul de Argeș doamna Gheorghița Cheonea pentru a ne reclama un caz de abuz grav comis de omul de afaceri Stelian Crăciun, caz în care este implicat și cumnatul său, primarul Nicolae Dascălu de la Mărăcineni. Concret, încă din 2009, Stelian Crăciun și familia sa au ocupat abuziv un teren de 6.000 de metri pătrați al doamnei Cheonea și refuză să îl dea înapoi, deși aceasta are nu mai puțin de trei sentințe irevocabile date de Tribunalul Argeș, ultima fiind din 13 aprilie 2016.

„Stelian Crăciun și familia lui mi-au ocupat terenul în 2009, deși nu se dăduse nicio hotărâre judecătorească în acest sens”

După cum a scris Jurnalul de Argeș în numărul precedent, în martie 2004, în baza falsului certificat de moștenitori, urmașii Miceștilor au cerut la Judecătoria Pitești să li se reconstituie dreptul de proprietate pentru nu mai puțin de 38,48 hectare la Mărăcineni, deși 32 de hectare din această suprafață se cuveneau legal Mariei Marinescu și Vioricăi Matei. Și, în mod bizar, după doar două luni, în mai 2004, judecătoarea Cornelia Inge a emis hotărârea prin care urmașilor Miceștilor li se recunoștea dreptul de proprietate asupra terenurilor, asta deși cererea fusese făcută în baza unui certificat de moștenitor ilegal. Iar această hotărâre dată în baza unui act ilegal a afectat-o și pe doamna Gheorghița Cheonea.
Concret, în 2007, aceasta a fost vizitată de Petre Micescu, acesta spunându-i nici mai mult nici mai puțin că terenul de 7.000 de mp pe care era proprietară este al lui. Iar Petre Micescu se baza în această solicitare chiar pe hotărârea dată în mai 2004 de către judecătoarea Cornelia Inge. „Petre Micescu nu a venit cu niciun act care să ateste dreptul său de proprietate”, spune Gheorghița Cheonea.
Iată pe scurt și istoricul terenului doamnei Cheonea. În 1953, soacra sa a făcut un schimb de terenuri, dând un teren de la Micești și primind altul la Mărăcineni. Pe respectivul teren, soacra doamnei Cheonea a ridicat o casă în 1959. Doamna Cheonea și soțul său (decedat în 2014, asta și din cauza stresului și presiunilor cauzate de abuzurile familiei lui Stelian Crăciun) s-au mutat acolo în iunie 1962, iar în 1993 au obținut și titlul de proprietate cât se poate de legal.
În 2007, Petre Micescu a declanșat acțiune în instanță pentru a obține terenul familiei Cheonea. „Petre Micescu nu a venit la niciun proces, în schimb era prezent mereu Stelian Crăciun, cel care până la urmă mi-a luat abuziv terenul. Stelică Crăciun îl reprezenta și se ducea mereu cu avocatul să vadă dosarele”, mai precizează Gheorghița Cheonea. Culmea e că inițial, la procesul de la Judecătoria Pitești, cauza a fost repartizată judecătoarei Cornelia Inge, bună prietenă tocmai cu Stelian Crăciun. Familia Cheonea a recuzat-o însă, iar dosarul a ajuns la judecătoarea Elena Bărbulescu.
În iulie 2009, deși instanța nu dăduse nicio hotărâre, Stelian Crăciun și familia sa, care erau vecini cu familia Cheonea, au intrat abuziv pe terenul acesteia. „Pe 12 iulie 2009 am văzut mai mulți copii care ne smulgeau ceapa din curte și care lucrau pentru Stelian Crăciun. Ne-am trezit pe teren cu părinții lui Stelian Crăciun și cu acesta. Iar Stelian Crăciun ne-a zis: «Gata! A câștigat Micescu!» Asta deși procesul era pe rol. Stelian Crăciun și familia sa au pus apoi gard și ne-au ocupat terenul. Mi-a luat și recolta, 150 de duble de porumb, 500 de dovlecei și mi-a cules cei 80 de pruni. Jumătate din casa mea e acum pe terenul ocupat de el și familia lui”, povestește Gheorghița Cheonea.
Gheorghița Cheonea a făcut plângere la Poliția Mărăcineni după ce terenul i-a fost ocupat abuziv, însă polițiștii i-au spus să aștepte judecata.
Pe 16 aprilie 2010, Judecătoria Pitești a dat câștig de cauză lui Petre Micescu. Și, după cum spune Gheorghița Cheonea, „pe 19 iulie, la doar trei zile după sentință, Stelian Crăciun a venit cu buldozerul și mi-a scos toți prunii”.

„Crăciun Stelian a vrut să îmi dărâme casa, zicea că îmi dă 200 de saci de ciment în schimb”

Nemulțumită de decizia instanței, Gheorghița Cheonea a făcut recurs, însă a pierdut și acolo și ne spune că „Stelian Crăciun a vrut să îmi dărâme casa, zicea că îmi dă 200 de saci de ciment în schimb”. Din fericire, Stelian Crăciun nu a reușit să își ducă planul la îndeplinire.
Deznădăjduită și dezamăgită de toate neregulile comise pe bandă rulantă, Gheorghița Cheonea nu mai avea nicio speranță. Șansa ei a fost că s-a întâlnit pe holurile Tribunalului Argeș cu avocata Liliana Șandru, iar aceasta a făcut contestație în anulare la aceeași instanță.

Ce a spus instanța legat de moștenitorii ilegali: „Nu au validare pentru terenul în litigiu”

Pe 26 ianuarie 2012, Tribunalul Argeș a admis contestația în anulare formulată de familia Cheonea, dând o hotărâre irevocabilă prin care practic familia Cheonea își putea lua terenul înapoi. Iar motivațiile instanței sunt cât se poate de clare.
„Nu au fost analizate condițiile care trebuiau respectate la emiterea titlului de proprietate, în condițiile în care disp. Art. 2 alin. 2 din Legea 1/2000, conform cărora reconstituirea dreptului de proprietate se face pe vechile amplasamente dacă acestea nu au fost atribuite în mod legal altor persoane”, scrie negru pe alb în decizia instanței. Iar familiei Cheonea îi fusese atribuit cât se poate de legal respectivul teren, aceasta având titlu de proprietate încă din 1993, fapt confirmat și de instanță: „Titlul de proprietate 27395/19.11.1993 a fost emis cu respectarea dispozițiilor art. 23 din Legea 18/1991”.
Însă bomba acum vine. Judecătorii spun clar că reclamanții, în speță urmașii Miceștilor, cei care îl aveau în spate pe Stelian Crăciun, „nu au validare pentru terenul din litigiu, iar acest fapt rezultă și din compararea vecinătăților terenurilor”.

„Primarul Dascălu a refuzat să mă pună în posesie și mi-a făcut alt proces”

Cum avea o hotărâre irevocabilă, Gheorghița Cheonea a mers la primarul Nicolae Dascălu, proaspăt ales în 2012, pentru a o pune în posesie. Ce s-a întâmplat ulterior ține parcă de noaptea minții: „Primarul Dascălu a refuzat să mă pună în posesie și mi-a făcut alt proces. Primăria Mărăcineni a câștigat în primă instanță la Judecătoria Pitești, unde inițial a fost judecătoarea Cornelia Inge, pe care am recuzat-o. În prima etapă, Primăria mi-a luat 1.000 de metri”.  
Și – culmea! – după decizia irevocabilă a Tribunalului Argeș, și Petre Micescu a făcut contestație în anulare, iar instanța i-a admis-o.
Gheorghița Cheonea nu s-a lăsat, a făcut recurs în continuare, iar pe 15 decembrie 2015, Tribunalul Argeș a admis recursul său în contradictoriu cu primarul Nicolae Dascălu, Comisia Locală de Fond Funciar Mărăcineni și Comisia Județeană de Fond Funciar Argeș, hotărârea fiind irevocabilă.
Primarul Nicolae Dascălu, cumnatul lui Stelian Crăciun, a mai avut o ultimă tentativă de a pune mâna pe cei 6.000 de metri pătrați ai Gheorghiței Cheonea, formulând în 26 ianuarie 2016 o cerere de revizuire a deciziei din 15 decembrie 2015 a Tribunalului Argeș. Numai că Tribunalul Argeș i-a respins și această cerere pe 13 aprilie 2016, hotărârea fiind și de această dată irevocabilă.
Având toate actele și legile de partea sa, Gheorghița Cheonea a cerut firesc să o repună în posesie pe terenul ocupat abuziv de Stelian Crăciun și familia sa încă din 2009. Numai că Primăria Mărăcineni a refuzat-o din nou.
Doamna Cheonea s-a adresat în această vară Prefecturii Argeș, cu rugămintea de a fi pusă în posesie, așa cum e legal. Numai că Prefectura Argeș, deși i se puseseră la dispoziție toate hotărârile irevocabile ale instanțelor, a făcut o adresă foarte blândă către Primăria Mărăcineni, adresându-i „rugămintea de a analiza aspectele sesizate în petiție”.
Iar primarul Nicolae Dascălu a dat Prefecturii Argeș un răspuns de doar două rânduri, spunând că terenul respectiv-ocupat abuziv chiar de către cumnatul său și familia sa – „nu este la dispoziția Comisiei Locale de Fond Funciar Mărăcineni”. Un răspuns în bătaie de joc, având în vedere că potrivit reglementărilor legale în vigoare, Primăria Mărăcineni este cea obligată să o repună în posesie pe doamna Cheonea.

Poliţia Bascov amână prea mult soluţionarea plângerii şi a mai şi amendat-o pe bătrână

În 2016, după ce Tribunalul Argeș a dat și ultima hotărâre irevocabilă în favoarea sa, iar Primăria Mărăcineni a refuzat să o pună în posesie, Gheorghița Cheonea a făcut plângere la Poliția Argeș împotriva lui Stelian Crăciun și a părinților săi pentru că aceștia i-au ocupat abuziv terenul. Plângerea a fost repartizată la Poliția Bascov, de care ține comuna Mărăcineni. Ultimul răspuns pe care Poliția Bascov i l-a trimis datează tocmai din 19 iulie 2016, iar în acel răspuns i se comunica faptul că plângerea a fost anexată la un dosar penal din 2015.
Tot în 2016, doamna Cheonea s-a trezit într-o zi că familia Crăciun îi cosea iarba din terenul de 900 mp ce încă nu i-a fost ocupat. A sunat la 112. La un moment dat, Stelian Crăciun i-a spus: „Ai câștigat la Tribunal, dar nu ai câștigat și războiul”. Tot doamna Cheonea mai spune: „Stelian Crăciun m-a făcut curvă și mi-a amenințat băiatul, iar tatăl său și-a dat pantalonii jos… Vă dați seama cum sună să auzi la bătrânețe asemenea vorbe”.
Culmea e că tot doamna Cheonea a fost amendată de Poliția Bascov cu 200 lei pentru că l-ar fi înjurat pe Crăciun. În schimb, polițiștii nu i-au făcut nimic lui Stelian Crăciun.
La Poliția Bascov, cea la care se află și acum plângerea nesoluționată, șef este Marius Aioanei, cel despre care Viorel Bolovan, denunțătorul lui Stelică Crăciun într-o plângere la DNA, spune că este unul dintre ofițerii din IPJ Argeș aflați în intimitatea omului de afaceri de la Mărăcineni.

„Crăciun e prieten vechi cu judecătoarea Inge”

Legat de relația lui Stelian Crăciun cu judecătoarea Inge, Gheorghița Cheonea spune: „Am văzut-o de zeci de ori pe judecătoarea Inge în casa lui Stelian Crăciun. Și voi declara asta și la detectorul de minciuni, dacă voi fi pusă. Crăciun e prieten vechi cu judecătoarea Inge, are multe relații… De câteva ori judecătoarea Inge a încercat să intre pe furiș la Crăciun în casă pentru ca să nu o văd eu”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii