Web Analytics
scris miercuri, 11.01.2023

Coteț îl atacă pe Gentea. Primarul răspunde: „Sunt declarații populiste”

Deși 2023 nu este an electoral, disputele politice se fac simțite încă din prima lună a acestui an. iată un exemplu: miercuri, 11 ianuarie, Mihai Coteț, președinte al PNL Pitești, a avut o replică foarte acidă la adresa primarului PSD Cristian Gentea.

Coteț îl atacă pe Gentea. Primarul răspunde: „Sunt declarații populiste”

Citește și: Buletinele electronice vor fi eliberate gratuit, până la finele anului

Liberalul Mihai Coteț a spus că unul dintre proiectele PNL, referitor la sprijinirea familiilor tinere prin acordarea unor indemnizații pentru nou-născuți (2.500 lei pe an/familie – suma propusă) a primit aviz „de respingere” din partea „aparatului administrativ PSD”.

În acest context, liderul PNL Pitești îl consideră răspunzător pe Cristian Gentea, fiindcă – zice el – ”orgoliile primarului PSD sunt mult peste funcția pe care o ocupă. Lipsa de transparență ne face să spunem că lucrurile sunt voit în acest sens”.

Mihai Coteț a adus ca argument faptul că la Bascov sunt acordate aceste indemnizații, dar și că la la Pitești pensionarii beneficiază de un sprijin finaciar, pentru fidelitate în căsnicie. „Deci, pentru pensionari e legal, iar pentru tinerele familii nu e legal. Nu înțeleg de ce. E dublă măsură” – a spus liberalul, care e și consilier municipal.

Față de aceste afirmații primarul Cristian Gentea ne-a declarat, la scurt timp, următoarele: „Aș putea să am eu orgolii față de nou-născuți și de familiile tinere?! Sunt declarații populiste, făcute să dea în mine, și cea cu dulapurile (propunere privind montarea de dulăpioare la școli, pentru elevi – n.a.), și aceasta cu indemnizațiile. Ei au mai încercat să mă învinovățească o dată, că nu vreau să le dau bani, premii, elevilor care iau nota 10 la bacalaureat și la evaluarea națională. I-am pus pe cel de la Juridic și pe secretarul general să se intereseze, iar ei mi-au spus că nu au bază legală pentru așa ceva, ci doar pentru cei care iau premii la olimpiadele internaționale. Cu nou-născuții e același lucru. Ei au depus un proiect prin noiembrie și l-am pus pe transparență. Nu am bază legală! La Bascov, da, se acordă aceste indemnizații. Primarul a spus că o face prin hotărâre de Consiliu Local și că nu i-a zis nimeni nimic… Nu e un răspuns. Am întrebat-o și pe Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, și mi-a spus: „Niciodată!” Deci, nu există bază legală. Cum am spus, ei vor să mă atace cu prostii...”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită